Csak engem zavar, hogy mindenki koldul, kéreget az egész interneten?
Értem, hogy mindenkinek van munkája, és a youtube-ot, blogot, akármit hobbiból csinálja, de a torrent országában, ahol minden letöltünk illegálisan, miért is kellene bárkit támogatni? Főleg a pénzügyi blog és a pénzügyes youtuber vlogger az idegesítő, akik úgy koldulnak, hogy közben arról irkálnak/beszélnek, milyen részvényeket vesznek, hány milliójuk van a tőzsdén, de rossz, mikor csak 1 milliót nyer, mert korán szállt ki, stb.
Vagy fordítva is megnézném, hogy pl. ki hány dolgot támogat, honnan mennek a pénzek a tartalomgyártóknak, van-e, aki tényleg támogat 5-10 kéregetőt.
Nem mondom, hogy nem szoktam adakozni, de normális dolgokra, pl. leégett épületnek támogatás, kárpátaljai magyaroknak élelmiszersegély, de hol van ez a nyomor a szoba melegében videót szerkesztgetőkhöz képest.
A Patreonon több pénz fut át, mint az amerikai kaszinókban. :D
Engem is zavarnak a kéregető videósok és streamerek. Én még nem támogattam senkit, mert nem állok úgy anyagilag. Aki megteheti és úgy gondolja az természetesen támogassa azt a videóst, akinek a műsorját "fogyassza".
A pénzügyes vlogger esetén elég furcsa - nem tudom kire gondolsz - kicsit fake ezek szerint a tag.
Én is szeretnék videós lenni és ebből megélni, de hát nincs hozzá se tudásom, se eszközöm.
Na, az a másik, hogy a videós megél a nézettségből, ezért sem kellene koldulni mellé... van olyan, aki elmondta, hogy mennyit keres youtube-on nézettség alapján, és érdekes módon nem kéreget mellette, hogy támogass patreonon vagy valami.
A pénzügyes annyiban bonyolult, hogy patreonon vannak privát, fizetős videói, amiben valós tudást oszt, tehát az érthető, hogy elvárja a lét, csak épp annál tágabban szokott kérni. Ha annyit írok, "küldjetek gyömbipénzt", talán tudod, kiről van szó, ha ismered, de most nem nevesítem.
Azt kihagytam a kérdésből, hogy az illetők nem érzik-e cikinek, hogy kérni kell.
"és a youtube-ot, blogot, akármit hobbiból csinálja, de a torrent országában, ahol minden letöltünk illegálisan, miért is kellene bárkit támogatni?"
Nem "kell" őket támogatni. Sőt nézni sem. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez. A lehetőség adott rá.
Hogy miért támogatják őket? Mert (valakiknek szórakoztató/érdekes/hasznos) tartalmat állítanak elő, aminek elkészítése időt, energiát, felszerelést igényel, amihez a szükséges pénzügyi erőforrásokat elő kell teremteni.
Erre több lehetőség adott - lehet ez hirdetés, lehet ez a tartalomhoz készült termék és igen, lehet a nézők általi támogatás is. És amíg van kereslet az adott tartalomra lesz kínálat is - szimpla közgazdaság.
"Na, az a másik, hogy a videós megél a nézettségből, ezért sem kellene koldulni mellé..."
Fröcsögsz, fröcsögsz, de olyan szinten nem vagy képbe hogy az már fáj.
Először is ezek nem nézettség után fizetnek hanem reklám megtekintésért. Másodszor a magyar reklám néző kb szart se ér az AdSense-nél, szóval csak nézettségből maximum a nagyon top videósok tudnának megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!