Mennyire zavar titeket, ha valaki internetes beszélgetésnél, chatelésnél nem használ hangulatjeleket egyáltalán?
Engem csak időnként zavar,mert nem tudom eldönteni,hogy hogy is értette,azt ami írt az illető.
Szerencsére nekem minden ismerősöm használ smile-kat :)
Az érzelmek kifejezésére nagyon nagy hangsúlyt fektet minden ember, aki el akar érni valamit egy ismerkedés során például.
Ha azt írom neked:
Hülye vagy!
vagy azt írom
Hülye vagy! :))
Akkor talán átjön hogy mi a különbség! AZ első esetben sértésnek veheted, és ledegradálónak tarthatod, még a második esetben odaképzeled hogy a másik ezt mosolyogva mondja, szóval valószínűleg csak poénosan akarta közölni veled, a tényt, hogy nem feltétlenül van igazad.
Szóval persze fontos, de anélkül is lehet kommunikálni!
Engem speciel zavar, de csak ismerősökkel való kommunikálás során!
25/F
Hangulatjelek nélkül túl hivatalosnak, üresnek tűnik a beszélgetés. Mint a nevében is benne van, ezzel fejezed ki hogy valamit kedvesen, viccesen, vagy komolyan adsz elő.
Nem minden beszélgetéshez kell, de fel tudja azt dobni.
Sok mindentől függ, de nem annyira közeli ismerősöknél néha zavar, mert nem tudom eldönteni, hogy most unják-e a beszélgetést, vagy mit mondanak teljesen komolyan vagy poénosan, mi a személyes benyomásuk az adott dologról. Attól én is kivagyok, ha valami komoly témát feszegetünk valakivel és annyi rá a válasz, hogy ":(".
Tényleg változatos a magyar nyelv, de a chat nem prózát vagy verset hivatott imitálni, hanem a valódi köznapi beszélgetést, és sokszor egyszerűbb odabökni valamit a mondat végére, amit amúgy is mondanánk, vagy terjedelmesen körülírni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!