Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Routerbe dugott switch csak...

Routerbe dugott switch csak akkor működik, ha 1 kábel van beledugva, de úgy meg nincs értelme, hogyan működhetne 2-vel?

Figyelt kérdés

Vettem egy ilyet, de nem működik rendesen:

[link]

RJ45 Hálózat T adapter CAT 5e

Nincs elég hely a routerben, pont plusz egy kellene, ezért bedugom a switchet, kihúzva egy kábelt, és a switchbe dugom a kihúzottat és a sajátomat. Ekkor a sajátom nem működik, a másikat nem tudom, mert nincs itt a használója (ezért tudom szabadon húzogatni, tesztelni). Viszont ha kihúzom az övét, és a switchbe csak az enyém van bedugva, akkor működik. A sorrend sem számít, hogy jobbra vagy balra van bekötve a piros-kék állásba. Az előbb volt olyan, hogy kihúztam a másikat, de ettől nem javult meg rögtön az enyém, hanem a sajátomat át kellett dugni a switchen belül a másik lyukba. Eddig ez nem volt (2 napja próbálkozom).

Kezdek beleőrülni, hogy mi baja lehet. Pont az a switch lényege, hogy kettő van beledugva, mégis csak akkor működik, ha egy. Így semmi értelme nem volt megvennem, hiszen azt az egyet a switch helyébe is be tudnám dugni a routerbe, de akkor ugyanott vagyok, hogy a 2 közül 1 kábel nem fér be.

Most switchről vagyok, de ha a switchbe bedugnám a 2. helyre a kihúzott kábelt, megint elmenne a netem.

A routernek megvannak az admin belépő adatai, de nem tudom, hogy ott kellene-e beállítani, hiszen nincs szükség a switch "aktiválására", mert ha csak egy kábel van beledugva, akkor működik, tehát magát a továbbmenetet felismeri - ha egy kábel van benne.

Esetleg kikapcsolni a routert, akkor bedugni mindent, és újra bekapcsolva ismeri fel, hogy a switchen keresztül 2 kábel jön?

2020. nov. 6. 09:39
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Sikerült, 3000 alatt megúsztam. :) Működik.

Kell hozzá még egy LAN-kábel, szerencsére van egy 11 éves, amiről le vannak törve a csippantók, nem tudom, hogy sikerült mindkét végén, de legalább fel van használva, az köti össze a routert a switch-csel. Remélem, nem ölte meg a többiek netét, és a kihúzott kábel is működni fog a switchbe átdugva, és akkor kész vagyunk.

2020. nov. 6. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!