Ugyanaz mint a 4G-nek, és mint előtte a 3G-nek, és így tovább. Olyan új technológián alapul ami nagyobb teljesítményre képes az előző generációhoz képest. Legyen az sebesség, rendelkezésre állás, kiszolgálási kapacitás, lefedettség, vagy bármi más.
Na megérkezett az első konteóhívő. :D Esküszöm vártam már mikor fog idetévedni egy 5G ellenes, aki amúgy nem érti a működését, de tudja, hogy rossz.... "a zötgé rossz, mer láttam az interneten, ahol jól megaszonták még egy jútyúb videóban is és mind is meghalunk tőlle"
Nem bántásból, de rengeteg áltudományos kreténség olvasható az interneten. Nem kell minden hülyeséget elhinni, még akkor sem ha többen állítják, mert az "élet iskolájában" nevelkedett facebook csoport alapítóknak lövésük nincs az egészről.
Egy állat sem pusztult el adótorony miatt, csak van egy rakás kattintásvadász weboldal, ami hülyeségeket talál ki (többnyire felháborító és hatásvadász tartalommal) amire sokan rákattintanak és megosztják, mivel ezek az oldalak a hirdetésekből élnek. Olyan mint a Blikk magazin.
@6 - nincs lefedve, kedves.
@7 - tudom, a tényekkel nem vagy barátságban, de kisegítelek az ALAPOKKAL, hátha fölmegy 80 fölé az IQ-d, kedves agyatlan bárányka.
Cancer epidemiology update, following the 2011 IARC evaluation of radiofrequency electromagnetic fields (Monograph 102)
Evaluation of Mobile Phone and Cordless Phone Use and Glioma Risk Using the Bradford Hill Viewpoints from 1965 on Association or Causation
Microwave/Radiofrequency (MW/RF) Radiation Exposure and Cancer Risk: Meta-Analysis of Accumulated Empirical Evidence
The human skin as a sub-THz receiver - Does 5G pose a danger to it or not?
The Modeling of the Absorbance of Sub-THz Radiation by Human Skin
Systematic Derivation of Safety Limits for Time-Varying 5G Radiofrequency Exposure Based on Analytical Models and Thermal Dose.
Towards 5G communication systems: Are there health implications?
"kisegítelek az ALAPOKKAL, hátha fölmegy 80 fölé az IQ-d, kedves agyatlan bárányka"
Aranyos. :) Majd az ALAPOKAT felteszem a polcra a hálózati- és rendszermérnök diplomám mellé. :)
Bevallom nem volt még időm az összes linkelt publikációt végigolvasni (egy részéhez nem is férek hozzá csak az absztrakcióhoz, az pedig nekem kevés az objektív megítélésben) de ha lesz időm jövőhéten akkor meg fogom nézni tüzetesebben az összeset.
Viszont párat így is végigfutottam gyorsan: azt gondolom, hogy némelyik nem teljesen releváns (pl GSM hálózatot idekeverni felesleges). Van olyan is, ami szimplán csak a frekvenciával foglalkozik, a sugárzás erősségével viszont nem, mert a kísérleti körülmények (amiről írnak a tanulmányban - volt amelyiket sikerült egyben megtalálnom) nem fedik a valós használatot. Mezei példa: mintha a mikrohullámú sütőt hasonlítanánk össze egy wifi routerrel. Tehát a többség esetében nem a konklúziót vitatom, hanem egész egyszerűen nem erről szól maga a vizsgálat. A frekvencia önmagában baromi kevés tényező hogy összehasonlíts két elektromágneses sugárzást, hiszen a jel erőssége és a távolság az igazi befolyásoló tényező. (Mert amúgy az összes létező frekvencia jelen van most is körülöttünk.)
Persze van olyan kutatás ami az 5G szabványai szerinti sugárzási erősséget vitatja, ehhez pont nem fértem hozzá teljes egészében pedig érdekelt volna, ugyanis itt sem fekete-fehér a dolog, mert erre a technológiára egy konkrét tartományt jelöltek ki (nem is kicsit) így az erősség és egyben a távolság is eltér a tartomány két vége között. És ha ez önmagában nem volna elég: arról vajon tudsz-e, hogy itthon mindez hogy került (kerül) megvalósításra?
NMHH:
A március 26-i árverésen a Magyar Telekom a 700 MHz-es sávban kétszer 10 MHz-et, a 2100 MHz-es sávban kétszer 10 MHz-et, a 3600 MHz-es sávban 120 MHz-et nyert el.
A Telenor a 700 MHz-es sávban kétszer 5 MHz-et szerzett, nem szerzett frekvenciát a 2100 MHz-es sávban, a 3600 MHz-es sávban pedig 140 MHz-re licitált sikerrel.
A Vodafone a 700 MHz-es sávban kétszer 10 MHz-et, a 2100 MHz-es sávban kétszer 5 MHz-et, a 3600 MHz-es sávban 50 MHz-et szerzett.
A 700 MHz-es frekvenciasávban intenzív verseny bontakozott ki a szolgáltatók között, míg a 2600 MHz-es sávban egyik szolgáltató sem nyújtott be ajánlatot.
Tehát a cikkekben szereplő "wireless devices operating above 10 GHz may transmit data" köszönőviszonyban sincs az itthoni 3.6GHz-el :)
Én továbbra is azt látom (de mint mondtam, ha lesz időm - és hozzáférésem - becsülettel el fogom olvasni az összeset amit küldtél) de így első blikkre nekem ez úgy tűnik hogy össze lett gyűjtve egy rakás olyan publikáció ami nem teljesen releváns a témában, de egy teljesen laikust beparáztathat.
Ja és még egy dolog.
Bár a #6-os nem én voltam deeeeee: [link]
Szóval ahhoz elég jól le van fedve, hogy az #5-ös által emlegetett "madárhullás" (gondolom ezt értette az állatok alatt) bekövetkezzen, mert elég sok galamb van arrafelé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!