Routerbe dugott switch csak akkor működik, ha 1 kábel van beledugva, de úgy meg nincs értelme, hogyan működhetne 2-vel?
Vettem egy ilyet, de nem működik rendesen:
RJ45 Hálózat T adapter CAT 5e
Nincs elég hely a routerben, pont plusz egy kellene, ezért bedugom a switchet, kihúzva egy kábelt, és a switchbe dugom a kihúzottat és a sajátomat. Ekkor a sajátom nem működik, a másikat nem tudom, mert nincs itt a használója (ezért tudom szabadon húzogatni, tesztelni). Viszont ha kihúzom az övét, és a switchbe csak az enyém van bedugva, akkor működik. A sorrend sem számít, hogy jobbra vagy balra van bekötve a piros-kék állásba. Az előbb volt olyan, hogy kihúztam a másikat, de ettől nem javult meg rögtön az enyém, hanem a sajátomat át kellett dugni a switchen belül a másik lyukba. Eddig ez nem volt (2 napja próbálkozom).
Kezdek beleőrülni, hogy mi baja lehet. Pont az a switch lényege, hogy kettő van beledugva, mégis csak akkor működik, ha egy. Így semmi értelme nem volt megvennem, hiszen azt az egyet a switch helyébe is be tudnám dugni a routerbe, de akkor ugyanott vagyok, hogy a 2 közül 1 kábel nem fér be.
Most switchről vagyok, de ha a switchbe bedugnám a 2. helyre a kihúzott kábelt, megint elmenne a netem.
A routernek megvannak az admin belépő adatai, de nem tudom, hogy ott kellene-e beállítani, hiszen nincs szükség a switch "aktiválására", mert ha csak egy kábel van beledugva, akkor működik, tehát magát a továbbmenetet felismeri - ha egy kábel van benne.
Esetleg kikapcsolni a routert, akkor bedugni mindent, és újra bekapcsolva ismeri fel, hogy a switchen keresztül 2 kábel jön?
Az elsődleges probléma, hogy ez nem switch. Az eszköz valószínű rendesen működik, csak nem arra akarod használni, amire kitalálták. Ahogy az eszköz tetején is mutatja az ábra, ez arra való, hogy 2 különálló funkciójú kábelt összehozz 1 csatlakozóba, de nem arra, hogy 2 különálló eszközt 2 különálló portra ossz szét.
Ha kevés port van a routerben, ahhoz egy (valódi) switchet, vagy hub-ot (4-5 portos) kell venni, és az működni fog.
Szia!
Ez nem Switch hanem Splitter.
Elvileg Gbps portba bedugva ketté lehet osztani 2db 100 Mbps -re.
Ehhez persze elsőnek az kell hogy Gbps -es router legyen, aztán tudja kezelni az ilyen elosztást...
Szerintem vegyél rendes Switch -et, ne ilyen analóg splitert.
Köszi a válaszokat. Épp elkezdtem újra rákeresni, és youtube-on elmagyarázták a működését. A gond az, hogy mikor google-ben rákerestem vásárlás előtt, switchre kerestem, és ezt dobta ki első körben. Na, ez a baj, az internetes áruház átvert, laikusként meg nem kezdtem el vásárlás előtt utánaolvasni, hogy működni fog-e, hiszen a kép adta magát, hogy igen.
Tehát jól tudtam, hogy switch kell, nem splitter, csak épp ez a "hálózati adapter" switch találatra is kijött.
Most elvileg veszek egy tp-link 5 portos switchet, de előbb megnézem youtube-on a telepítését, hogy ne fizessek megint feleslegesen. Szerencsére nem az én pénzem, mert "közös költség"-ből leírható, de hát 5 ezer elmegy feleslegesen csak azért, mert képtelenek voltak 5 lyukas routert hozni, és csak 4 van, mi meg 5-en lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!