Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Routerbe dugott switch csak...

Routerbe dugott switch csak akkor működik, ha 1 kábel van beledugva, de úgy meg nincs értelme, hogyan működhetne 2-vel?

Figyelt kérdés

Vettem egy ilyet, de nem működik rendesen:

[link]

RJ45 Hálózat T adapter CAT 5e

Nincs elég hely a routerben, pont plusz egy kellene, ezért bedugom a switchet, kihúzva egy kábelt, és a switchbe dugom a kihúzottat és a sajátomat. Ekkor a sajátom nem működik, a másikat nem tudom, mert nincs itt a használója (ezért tudom szabadon húzogatni, tesztelni). Viszont ha kihúzom az övét, és a switchbe csak az enyém van bedugva, akkor működik. A sorrend sem számít, hogy jobbra vagy balra van bekötve a piros-kék állásba. Az előbb volt olyan, hogy kihúztam a másikat, de ettől nem javult meg rögtön az enyém, hanem a sajátomat át kellett dugni a switchen belül a másik lyukba. Eddig ez nem volt (2 napja próbálkozom).

Kezdek beleőrülni, hogy mi baja lehet. Pont az a switch lényege, hogy kettő van beledugva, mégis csak akkor működik, ha egy. Így semmi értelme nem volt megvennem, hiszen azt az egyet a switch helyébe is be tudnám dugni a routerbe, de akkor ugyanott vagyok, hogy a 2 közül 1 kábel nem fér be.

Most switchről vagyok, de ha a switchbe bedugnám a 2. helyre a kihúzott kábelt, megint elmenne a netem.

A routernek megvannak az admin belépő adatai, de nem tudom, hogy ott kellene-e beállítani, hiszen nincs szükség a switch "aktiválására", mert ha csak egy kábel van beledugva, akkor működik, tehát magát a továbbmenetet felismeri - ha egy kábel van benne.

Esetleg kikapcsolni a routert, akkor bedugni mindent, és újra bekapcsolva ismeri fel, hogy a switchen keresztül 2 kábel jön?

2020. nov. 6. 09:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az elsődleges probléma, hogy ez nem switch. Az eszköz valószínű rendesen működik, csak nem arra akarod használni, amire kitalálták. Ahogy az eszköz tetején is mutatja az ábra, ez arra való, hogy 2 különálló funkciójú kábelt összehozz 1 csatlakozóba, de nem arra, hogy 2 különálló eszközt 2 különálló portra ossz szét.

Ha kevés port van a routerben, ahhoz egy (valódi) switchet, vagy hub-ot (4-5 portos) kell venni, és az működni fog.

2020. nov. 6. 10:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez nem Switch hanem Splitter.

Elvileg Gbps portba bedugva ketté lehet osztani 2db 100 Mbps -re.

Ehhez persze elsőnek az kell hogy Gbps -es router legyen, aztán tudja kezelni az ilyen elosztást...

Szerintem vegyél rendes Switch -et, ne ilyen analóg splitert.

2020. nov. 6. 10:13
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez Nem switch! Nem erre való.

Venned kéne helyette egy 5portos gigabites switchet. [link]

2020. nov. 6. 10:19
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Épp elkezdtem újra rákeresni, és youtube-on elmagyarázták a működését. A gond az, hogy mikor google-ben rákerestem vásárlás előtt, switchre kerestem, és ezt dobta ki első körben. Na, ez a baj, az internetes áruház átvert, laikusként meg nem kezdtem el vásárlás előtt utánaolvasni, hogy működni fog-e, hiszen a kép adta magát, hogy igen.

Tehát jól tudtam, hogy switch kell, nem splitter, csak épp ez a "hálózati adapter" switch találatra is kijött.

Most elvileg veszek egy tp-link 5 portos switchet, de előbb megnézem youtube-on a telepítését, hogy ne fizessek megint feleslegesen. Szerencsére nem az én pénzem, mert "közös költség"-ből leírható, de hát 5 ezer elmegy feleslegesen csak azért, mert képtelenek voltak 5 lyukas routert hozni, és csak 4 van, mi meg 5-en lakunk.

2020. nov. 6. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Én akárhol rákerestem, ezt adapternek írja, nem switchnek :P De egyébként a soho routerek általában 4 portosak, mert elsősorban azt tartják szem előtt, hogy a routertől, mint forgalomirányítótól nem fognak szétkábelezni sehova, hanem vesznek egy switchet, és abból húzzák ki a kábelt az érintett helyekre, arra meg egy soho routernél még sok is a 4 port :)
2020. nov. 6. 10:30
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, adapter, de mivel switchre kerestem rá, hihettem volna, hogy ők fordítják így, és mondjuk nem értenek hozzá. :D De persze én nem értek. A következő találatok meg 60-200 ezres switchek. :D Találtam 3 ezrest, de egyelőre a beállítását nézem, kábelügyben nem elég tiszta, hogy hogy kell bedugni a routerbe. Na, majd lassan indulok a boltba, aztán hátha tudják, hogy milyen kábel van hozzá.
2020. nov. 6. 10:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem a videót, a routerében van sok hely, egybe bedugja a switchet, és mintha azt mondaná, hogy utána az összes kábelt a switchbe kell bedugni, nem a router portjaiba? Mert akkor megint kevés lesz az 5 portos switch, mert eggyel csatlakozol a routerbe, és marad 4 hely, de 5 kéne, tehát legalább 6 portos switch kell... vagy a switch nem húzza le az összes kapcsolatot a routerből, hanem a router szabad portjaiba dugható a többi kábel?
2020. nov. 6. 10:37
 8/11 anonim ***** válasza:
2020. nov. 6. 10:50
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi, ilyet fogok venni. Egy újabb videóból kiderült, hogy a routerben maradhat a többi kábel, csak egyet kell kihúzni, ami átmegy a switchbe. De most már indulok venni.
2020. nov. 6. 11:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha a routeren 4db (sárga) lan port van, a switchen meg 5db akkor összesen 7db PC-t dughatsz rájuk..
2020. nov. 6. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!