Böngészésre használt régi laptop gyorsabb lesz, ha Windows helyett Linuxot telepítek?
"régi laptop" - Ez nem túl sok infó.
Ha a Win10 amúgy elfutna rajta, akkor valószínűleg(?) nem lesz nagyon nagy különbség, a hardver és a böngésző fogja megadni a szűk keresztmetszetet. Ha viszont a Win10 nem is telepíthető rá, mert olyan régi, akkor egy Linux disztró megér egy próbát.
Köszi!
Inkább úgy fogalmazok, hogy nem annyira régi, cserébe gyenge (már új korában is lájtos konfig volt, "ingyen laptop" az önkormányzattól). HP 250, gyenge procival, mindegy is. A lényeg, hogy a Windows 10 felmegy ugyan rá, fut is, de eddig csak Windows 7-tel tudtam megoldani, hogy WiFi is legyen, illetve Ethernet-kábeles net is.
Ez most kissé kötekedő lesz, de: maga a gép nem lesz gyorsabb. "Csak" az operációs rendszer, és a legtöbb rá írt szoftver fog kevesebb erőforrást fogyasztani. (Ami igen, azt jelenti, hogy "érzésre" gyorsabbnak tűnik a gép.)
Csináltam én már ócska gépből egész korrekt masinát Lubuntu segítségével. Csodát az sem tesz, de amin a Win7 is már csak nyöszörgött, abból egy "irodai" felhasználásra alkalmas gépet sikerült csinálnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!