Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Böngészésre használt régi...

Böngészésre használt régi laptop gyorsabb lesz, ha Windows helyett Linuxot telepítek?

Figyelt kérdés
Csak böngészésre használt laptopról van szó.

2020. szept. 22. 13:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

"régi laptop" - Ez nem túl sok infó.

Ha a Win10 amúgy elfutna rajta, akkor valószínűleg(?) nem lesz nagyon nagy különbség, a hardver és a böngésző fogja megadni a szűk keresztmetszetet. Ha viszont a Win10 nem is telepíthető rá, mert olyan régi, akkor egy Linux disztró megér egy próbát.

2020. szept. 22. 13:54
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Inkább úgy fogalmazok, hogy nem annyira régi, cserébe gyenge (már új korában is lájtos konfig volt, "ingyen laptop" az önkormányzattól). HP 250, gyenge procival, mindegy is. A lényeg, hogy a Windows 10 felmegy ugyan rá, fut is, de eddig csak Windows 7-tel tudtam megoldani, hogy WiFi is legyen, illetve Ethernet-kábeles net is.

2020. szept. 22. 14:04
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem lesz sokkal gyorsabb, mivel a weboldalak gépigénye ugyanakkora más operációs rendszereken is.
2020. szept. 22. 14:29
 4/14 Alain Delon ***** válasza:
100%
Linux-szal egy ilyen kétmagos gép elég jól tud muzsikálni. Hasonló paraméterekkel bíró van nekem is, csak 2 GB memóriával. openSUSE muzsikál rajta.
2020. szept. 22. 14:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A Linux memóriakezelése és stabilitása miatt én mindenképp tennék egy próbát.
2020. szept. 22. 14:33
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Telepíts rá egy Linux rendszert, és próbáld ki. Az is fontos, hogy magát a Linux alapú rendszert megszereted-e, kiismered-e. Javaslom pl. a Linux Mint (Xfce)-t. A Win7 már amúgy sem támogatott, ha jól tudom.
2020. szept. 22. 14:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Veszel bele egy SSD-t 8 ezerért aztán mehet rá Linux, de akár Windows 8.1 is.
2020. szept. 22. 14:56
 8/14 anonim ***** válasza:
21%
Nem.
2020. szept. 22. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Ez most kissé kötekedő lesz, de: maga a gép nem lesz gyorsabb. "Csak" az operációs rendszer, és a legtöbb rá írt szoftver fog kevesebb erőforrást fogyasztani. (Ami igen, azt jelenti, hogy "érzésre" gyorsabbnak tűnik a gép.)

Csináltam én már ócska gépből egész korrekt masinát Lubuntu segítségével. Csodát az sem tesz, de amin a Win7 is már csak nyöszörgött, abból egy "irodai" felhasználásra alkalmas gépet sikerült csinálnom.

2020. szept. 22. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
9 nem kötekedő, hanem igaz. Nem mindegy, hogy 2GB ramból 2-t megeszik az oprendszer, a böngészésre meg marad CSAK a swap, vagy 0,5-öt eszik meg a rendszer, marad 1,5 ÉS a swap.
2020. szept. 23. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!