Akik nagyon sokat neteztek, kb hány GB-ot használtok el egy hónapban?
1) mobilinternetet és a vezetékes internetet (tv-vel, telefonnal) összevetni szerintem értelmetlen. Más technológia, más költségek, más árazás és más sebesség. Kb mintha összehasonlítanád a repülőt a helikopterrel.
2) hogy más mennyit használ el, az nem releváns. nem mindegy, hogy a "sok internetezés" az hírek olvasását jelenti vagy épp folyamatos HD youtube videók megtekintését
3) javaslom a saját forgalmad megtekintését. ha a szolgáltató felületén belépsz (valami ügyfélkapu féleség, mindenhol másképp hívják) akkor láthatod a saját statisztikádat, de amúgy a telefonod is naplózza valószínűleg, (mobiladatoknál pl az android megmutatja) tehát az reálisabb képet adhat a felhasználásról. Az alapján eldöntheted mennyire van szükséged.
amúgy a tapasztalat azt mutatja, hogy 100GB-ot normál használat mellett nem lehet túllépni. (normál használat = kliensként videók nézése, online tv nézés, néha live stream közvetítése, viber videóhívás, stb...)
de mint mondtam: van akinek a 2GB is elég egy hónapban, és van akinek a 10 is kevés, mert a játékokat is mobilnetről frissíti.
Nekem van vezetékes (optikai) és mobilinternet is. Vezetékesen kb. a 2-300 Gb simán elmegy, de volt olyan hónap, amikor 500 Gb fölé mentem (tájékoztató jelleggel méri a szolgáltató, onnan tudom mennyit használok, de korlátlan). Ennek a havidíja 4000 Ft.
Ez mellett van mobilinternetem is. Ezen 20 Gb-os csomagot vettem (ami 3200 Ft/hó, mivel összevont csomagom van, egyébként drágább lenne). A múlt hónapban 12 Gb-ot használtam le belőle, de ez csak másodlagos internetnek kell, otthon kizárólag a vezetékest használom.
Tehát így 7200 Ft havonta a két szolgáltatás együtt.
Nekem ha a 20 Gb-os mobilinternet lenne a fő internetem (azaz otthonról is ezt kellene használnom), az kb. semmire nem lenne elég. Arról nem beszélve, hogy az optikai interneten WiFi-ről kb. 450 Mbit/s-ot mérek, a mobilinternet pedig ha 100 Mbit/s-al megy, az már jónak számít, és ez a sebesség csak a torony közvetlen közelében érhető el. Átlag 30-50 Mbit/s között szokott lenni 2-3-mas térerő mellet a toronytól messzebb.
Természetesen ha nincs más megoldás (azaz nem tudsz vezetékes internetet bekötni), és mindenképp fontos szempont a mobilitás, akkor érdemes korlátlan mobilinternetre előfizetni.
A 7200 Ft viszont olcsóbb, mint a 12.000 Ft, és bárhonnan, bármikor fel tudok menni a világhálóra. A nagy fájlokat természetesen az otthoni internetről töltöm le, de a 20 Gb-ba a böngészésen és a Facebookozáson felül már belefér egy kis YouTubeozás is. Kiegészítő mobilinternetnek nekem tökéletes a 20 Gb. :)
Nézz utána a nálad elérhető szolgáltatóknak, lehet te is jobban járnál egy hasonló összevont csomaggal, mint amit én is használok.
Korlátlan, flottás mobilnetek 5ezer körül indulnak, - érdemes lehet váltani a 12ezerről. (a legtöbb a Telenor hálózatát használja)
Alig torrentezek (havi 1db), a darkweb-en sem voltam még, de általában cikkeket és dokumentumokat olvasok, illetve heti rendszerességgel nézek videósokat/filmeket/sorozatokat (480p-ben), meg néha ismerősök kérik, hogy keressek nekik dolgokat, amit ők nem találnak.
Rendszerint 100GB alatt maradok havonta.
Megj.:
Júniusban egy ismerős megkért, hogy egy ~16 órás Twitch stream-et töltsek le neki 1080p-ben - 60GB lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!