Új házat épültem Szombathelyen és hát ott Telekomot tudok csak "vonalasan" igénybe venni. Cirka 20 év UPC és bő 12 év Vodafone után ezért átléptem kénytelen-kelletlen (nekem elenyésző problémáim voltak szerencsére a UPC-vel és a Vodával is) a Telekomhoz, Magenta 1-be. Háááát... Összesen eddig életemben nem szívtam annyit, mint az utóbbi 1 évben... A net amúgy is gagyi (40Mbit), de az sincs meg szinte sosem, a TV-t csak a gyerek nézi, de nem ritkán fagynak az adók (olyankor megáll a mese bizonytalan időre, aztán ugrik az időben és megy tovább). A net szakadozik, wifi is hol rá tudok csatlakozni, hol nem. Ezeket a jelenségeket mondjuk 1-2 hónapja csinálja, 2 hete nagy nehezen kijött a szerelő, lecserélte a modemet, kb. ugyanaz van. Időtúllépés miatt nem tölt be oldalakat, majd egyszer csak működni kezd, eközben a modem mindvégig azt jelzi, hogy minden rendben. MDSL-re lenne alternatíva, 100MBit, de nem tudom mennyit fejlődött a technológia, megbízhatóan működne e, azért tettem fel a kérdést.
Pingelem 8.8.8.8-at folyamatosan. Pont akkor kezdtem, mikor épp nem érte el... Egyszer csak meglett. Fél órája fut, aóta 1-2 alkalommal fordult elő időtúllépés (index.hu, freemail.hu) de általában 1-2 frissítés után betöltött. Ping volt ezalatt is, 20-21ms. Egyszer fordult elő, hogy felment 2 adatcsomagnál 100 fölé, illetve 10 perce itt hagytam, futott szépen, most viszont csinált egy olyant, hogy 2 alkalommal NEM ÉRTE EL. Illetve amíg ezt írom, most bedobott még 2 alkalmat. Ezt a ping-eslési eredményt egyébként lehet logolni, menteni?
Amikor a pinged lehal, akkor nem time-out-t kapsz (ami a válasz elmaradását jelenti) hanem egy cél nem elérhető üzenetet.
És ez az üzenet, 10.254.49.134-es IP címtől jön ami már a 4. HOP, ami a szolgáltatónál lesz "mélyen". (esetleg már másik szolgáltatónál....)
Ezzel a magyarázattal és a képernyőképekkel menj a szolgáltatóhoz, hogy márpedig náluk lesz valahol a hiba eme eszköz környékén, nézzenek utána. (a szomszédnál is nézd meg esetleg a tracert kimenetét, megegyezik? )
2020. szept. 11. 16:10
17/18 A kérdező kommentje:
Hát jó :) Mondjuk a szomszéd nehéz eset, max egy céges laptopja van, az se mindig itthon, de sebaj. Ez is megteszi. Köszönöm a segítséget... Megnézetem.
2020. szept. 11. 17:05
18/18 Derwer válasza:
Céges laptop is jó, VPN nélkül.
Vsgy mobil +traceroute alkalmazás.
Ámbár ez a szomszéd dolog csak egy extra pont, ennyi adatból is meg kell tudniuk oldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!