MDSL internetről vélemény?
Milyen vonalon jön ez a mostani?
Nem gondoltál arra, hogy modemként használod csak a szolgáltató dobozát és saját routerrel osztod a a netet kábelen és WiFin? A WiFi problémát minimum meg kell oldania. (hacsak nem valami komoly zavaró eszköz van ott)
Nekem, Németországban VDSLem volt és bár féltem tőle az ADSL tapasztalatok miatt teljesen jól adta a 100/40et.
De ez persze a telefonközponttól való távolságon múlik, ami nálad nem tudom mennyi lenne.
Az MDSL nekem nem tiszta mi. Mutass egy linket róla, hogy te mit kötnél be.
Ez az MDSL igazából egy mikrohullámú net, semmi köze a DSLhez.
Az időjárásra érzékenyebb az ilyen technológia, de igazából simán működhet. A késleltetése picit nagyobb lesz. (+10-30ms kB)
Ha a jelenlegi csomag telefon kábelen csatlakozik a szolgáltató eszközhöz, akkor ez egy DSL alapú dolog, ezeknél ha a kábel gyenge az elosztó, vagy épp a központ van messze előfordulhat ez a szimptoma.
Ha koax kábelen jön, akkor nem szokott ilyen lenni, sanszos hogy az elosztó doboz lesz a ludas ahogy írtad.
Az nem volt tiszta : a modem wifijére nem lehet csatlakozni, de a saját routeredre lehet?
Kábelen tesztelted? Ha nem, akkor tedd meg.
Nem hiszem hogy ez lenne a gond, de ha csak a DNS száll el, akkor pingelj meg egy publikus IP címet. Pl a 8.8.8.8at. Ha ez megy akkor csak állítsd be ezt DNS szervernek. (akár a routereden hosszabb távra , akár a kliens oldalon csak gyorsan)
Javaslom a szolgáltatói eszközön a WiFi kikapcsolását is. (nem meleg az eszköz mikor lehal?)
A jelenlegi felállásban gondolom még mindig NATol a szolgáltatói eszköz így van? Esetleg at tudod rakni modem üzemmódba?
Elsőkörben egy javaslat: használd a "ping 8.8.8.8 -t" parancsot, ezzel végtelenségig pingelhetsz és látod mikor van elérés és mikor nincs. (CTRL+C a megszakítás)
Bridge móddal is mennie kell a dolognak, pont. Ha nem menne, letiltanák ezt az opciót. (esetleg vlan TAGgel ellátva kell küldeni a csomagot, amit kevés router támogat, ez elképzelhető. Nekem ez a szitum a német vodánál)
Ez új infó: "Jah, a modem áramtalanítása/újraindítása kivétel nélkül instant megoldja a problémát..."
Ez pedig modem hibát jelent, akár cserélték, akár nem.
Ha a hőmérséklete nagyjából azonos a hiba jelentkezésekor és amúgy is, akkor jó eséllyel nem melegszik túl.
A teszteket wifin csinálod? Ha igen, akkor csináld kábelen, az a biztos, wifit rengeteg minden bezavarhatja és inkább az okoz ilyen hol van hol nincs válasz esetet.
És a teszteket illetően ezt az alaposabbat javaslom:
ping alapértelmezett_átjáró_ip -t
ping 8.8.8.8 -t
Az alapértelmezett átjáró ugye a modemed belső IP címe, jó eséllyel 1 vagy 254 az utolsó oktet.
Fusson ez a két ping a háttérben és figyeld meg amikor gond van, melyik mennyire hal le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!