Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem érzitek úgy, mintha a...

Sevdiablo kérdése:

Nem érzitek úgy, mintha a facebook egy bohócoldallá vált volna?

Figyelt kérdés

Kicsit céltalannak érzem, olyan mintha mindent be akarna zsúfolni magába, közösségi oldaltól, játék platformon, adománygyűjtésen át piactér és időjárás stb.

Régebben volt egy "karaktere", de ez az új design rátesz arra is, mintha vmi buta impulzushiányos embereknek készülne az egész tákolmány.

Nektem mi a véleményetek?

2020. szept. 7. 06:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Évente 2-szer megyek fel 3 percre, így nem.

Illetve szerintem eleve az volt.

2020. szept. 7. 07:11
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Alapból is az volt

Nem az értelmes emberek értelmes időtöltésére lett kitalálva...

Aki sokat facabook ozik azokon általában látszódik is hogy debilek:D

2020. szept. 7. 07:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is az volt.
2020. szept. 7. 07:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez a gond vele. Legalábbis szerintem. Attól, mert valami nem csak egy dologra jó, még nem lesz "bohóc".

A közösségi oldalaknál mindig is alapvető elvárás volt, hogy lehessen fényképeket feltölteni és megosztani, meg legyen egy jól használható nyílt és zárt üzenőrendszere. Emellett már rég bebizonyosodott, hogy a piacképesség szempontjából jelentős, hogy saját alkalmazásplatformként tudjon működni. Igen, pl. ha valaki játszani akar, akkor arra az időre se kelljen elhagynia az oldalt. Aki meg nem akar játszani, arra nincs ráerőltetve, szóval ebben sem érzek kivetni valót. (Azon persze lehetne vitatkozni, hogy mennyire "egészséges", ha egyre több szolgáltatás egy adott weboldaltól függ. Szerintem nem túlságosan az.)

Az adománygyűjtés pedig aztán tényleg a kutyát sem zavar.

Az időjárás pedig kifejezetten hasznos.

Én teljesen máshol látom a problémákat.

Mondjuk abban, hogy tartalomkészítői szempontból az egész egy rohadt nagy lehúzás. A Fb oldalakat is tök jó ötletnek tartottam (bár itt sem tartom túl "egészségesnek", hogy egy cég kezében összpontosul a tartalmak jelentős része), egészen addig, ameddig a lehető legtöbb pénzt ki nem akarták sajtolni az üzemeltetőikből. Most úgy néz ki, hogy ha vezetek egy Fb oldalt, a bejegyzéseimet a kedvelők (!) 10-20 (!) százaléka kapja meg automatikusan. Cserébe állandóan az arcomba tolja, hogy csak párezer forint, és ezt a bejegyzésemet több száz olyan ember fogja látni, akiket amúgy lehet, hogy rohadtul nem érdekel az oldalam. Gyakorlatilag ezek az oldalak elveszítették eredeti funkcióikat.

Ehhez kapcsolódik, hogy most már ők akarják megmondani, hogy engem mi érdekeljen, és mi nem. Tök mindegy, hogy miket követek, majd az ő algoritmusuk eldönti, hogy mi jelenjen meg nálam, és mi nem. Csak egy példa: évek óta követem egy festőművész oldalát. Egyszer csak az tűnt fel, hogy már hónapok óta egy posztot sem láttam tőle. Rákerestem az oldalára, és kiderült, hogy ő bizony 1-2 naponta közzétett valamit, csak a Fb "okos" algoritmusa megállapította, hogy az engem biztos nem érdekel.

Továbbá az is probléma, ahogy a személyes adatokkal bánik. Cambridge Analytica pl. Zuckerberg egy gátlástalan, kapzsi antiszociális gyökér, akit egyedül az éltet, hogy bármi áron, de az utolsó filléreket is kifacsarja az emberekből. Közben meg egyre instabilabbá és használhatatlanná válik az oldal. Minden hónapra jut vagy egy adatvédelmi balhé, vagy egy komoly rendszerhiba. Teljesen dilettáns módon vezeti az egészet, és egyetlen szerencséje, hogy "jókor volt jó helyen", és sikerült monopolhelyzetbe kerülnie. Mert ha most lenne ütőképes versenytárs, akkor már rég megállíthatatlanul gurulnának a lejtőn.

Az "új felület" meg maga a vicc kategória. Egy gagyi, lebutított mobilos felületet akarnak az asztali felhasználókra is ráerőltetni. Az alapelv érthető: minden platformon nézzen ki ugyanúgy. Csakhogy erről a koncepcióról már rég kiderült, hogy nem működőképes. Emlékszünk mg a Windows 8-ra? Ott is mocskos nagy bukás lett az, hogy a mobil felületet akarták egy desktop rendszerre ráhúzni. Itt ugyanez van.

Kifejezetten jó ötletként indult a Facebook, és bár divat a közösségi oldalakat szidni, de tagadhatatlan, hogy egy nagyon hatékony kommunikációs platform, viszont mára tényleg elkezdett az egész rohadni.

2020. szept. 7. 08:41
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Whoa de megy a fikázás. Tessék jobbat csinálni.
2020. szept. 7. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A #2-es válaszadó leírt mindent, amit arról az oldalról tudni kell, nem is értem miért pontozták le, illetve igen, pont azért mert leírta az igazságot.

De hogy a többiek is értsék:

- Született régen egy csicskagyerek (Mark Zuckerberg), aki "rájött", hogy ez f*a.sza lesz, bár előtte is volt egy rakás ilyen jellegű oldal, de valahogy a csicskagyerek lépett bele a jó illatú kutyasz*a.rba, aztán évek óta azt hurcolja a talpán, most veszik észre, hogy büdös.

- Összefogták a sok birka embert, akikkel elhitették, hogy ez jó, hiszen ha nem vagy rajta, akkor nem is létezel, de őszintén ki a f*a.szom kiváncsi arra, hogy mások mit csinálnak a szabadidejükben??? Mit főztek vagy milyen ruhában mentek bulizni? Ez csak a lelkileg szegény embereknek fontos.

- Hogy mondjak valami jót is, ami viszont pozitívum lenne (ha a sok reklám, meg baromság nem tenné tönkre), hogy olyan emberek is kapcsolatba kerülhetnek, akik valami oknál fogva nagyon régen nem találkoztak már egymással. (pl. egy osztálytalálkozó szervezésekor)

- Tehát ez az FBI-nak meg más hasonszőrű titkosszolgálatnak kiválló, hiszen az emberek saját maguk frissítenek egy élő adatbázist saját magukról, még a kapcsolatrendszerük is feltérképezhető.

- Stb, stb.

Aki ebből sem érti, az megrögzött Facebook-os... :-)

2020. szept. 7. 11:01
 7/8 MolotovPunk ***** válasza:
Nem érzem úgy,mert évek óta nem használok féészbukot.Egyébként az IWIW mérföldekkel jobb volt a facetől,főleg mivel az hamarabb is létezett és legalább magyar volt,csak az sajnos 2014-ben megszűnt.
2020. szept. 7. 17:23
 8/8 MolotovPunk ***** válasza:
A face szerintem régen sem volt túl komoly oldal.
2020. szept. 7. 17:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!