Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vélemények erről a routerről?

Vélemények erről a routerről?

Figyelt kérdés

Jelenleg az alap Telekomos Sagem routert használom de az 1 emelettel feljebb már nem is fogható.

Ez jobb lenne annál?

[link]

2020. aug. 18. 20:45
1 2
 1/15 Derwer ***** válasza:
100%

Nem tudom mit tud a telekomos, de ez AXes avagy wifi6os router, tehát erős wifiben.

Ugyanakkor általában két kicsi AP jobb lefedettséget adhat, mint egy nagy.

Lehet érdemes olyat nézni you ami majd esetleg meshbe is szerezhető. Pl Asuswrt-s routerek

2020. aug. 18. 21:56
 2/15 A kérdező kommentje:

A Telekomos annyit tud hogy az 1000 megás netből(ami kábelen meg is van) közvetlen a router mellett tud kb 80-at.

2 szobával arrébb már csak 20-at. Az emeleten meg max 2-3-at.

Nekem az lenne a fontos hogy legalább az emeleten is meglegyen a 40-50 több nem kell.

Egy routerrel akarnám megoldani mert nem vesződnék a kábelek elvezetésével.

Azért érdekelne hogy ez a drágább cucc mennyivel lehet jobb.

Vagy esteleg meghallgatok ajanlatokat max olyan 50 ezerig.

2020. aug. 18. 22:14
 3/15 Derwer ***** válasza:

A 80mbps valószínűleg egy Nes routert takar. Bár szerintem a kliensek Nes a router AC-s. Mit tud a kliens oldal?

Vannak mesh eszközök - nem 50ért - amik 3 sávosak és szeparált WiFi sávon tudnak egymással kommunikálni.

Garanciát senki semmire nem fog vállalni a WiFi sebességere. Mi lenne az elvárásod?

2020. aug. 18. 22:53
 4/15 A kérdező kommentje:

Ez az amit adtak

Sagemcom f@st 5655v2

A fontos dolgokat gépen csinálom ahol kábellal van összekötve a net, szóval nekem a wifi az youtube meg egyéb általános dolgokhoz kellene. Nem várom el hogy 1000 megát tudjon elég ha ilyen 40-50-el jön aminél nem akadnak a videók. Meg persze stabil legyen mert ennél sokszor mérek 30-at utána meg 4-et szóval össze vissza ingadozik a sebesség.

Pedig nem városba lakom ahol 20 szomszéd jelével összeakadhat.

2020. aug. 19. 00:21
 5/15 Derwer ***** válasza:

Ez egy ACs doboz, de nem látom, azon belül mit tud. 750-2100mbos között valamit)

Ez egy beépített antennás cucc, aminél jobb a külső antennás. De továbbra se lehet semmit se garabtlaniy csak annyit, higy igen, jobb lesz a lefedettség az AXes routerrel.

A jelenlegi setupnak is utána lehet azért járni :

1: nincs eldugott ehylen a router?

2: mit tud a kliens oldal?

3: 2,4 és 5ghz-en se jobb?

2020. aug. 19. 00:28
 6/15 A kérdező kommentje:

1. Nincs, fent van az asztalon.

2. Semmi extra, ki be lehet kapcsolni a 2.4ghz meg az 5ghz-t, tűzfal beállítás meg ilyenek.

3. Az 5ghz addig jó amíg ott vagy a szobában, amit kimész rosszabb mint a 2.4-es.

Egyébként a Telekomos csávó javasolta hogy érdemes venni egy "normális" routert mert ez egy fos, de sajnos ilyet adnak alapból.

Ezért gondoltam hogy veszek valamit hogy ne kelljen szenvedni vele.

TP-Link, Linksys ezeket a márkákat javasolta a 30-50 ezres kategóriában.

2020. aug. 19. 00:36
 7/15 Derwer ***** válasza:

2: itt a pcd képességeire vagyok kíváncsi, mert ha az csak Nes, akkor az AX-es routerrel se lesz igazán jobb.

Oké, akkor 2,4ghz jobban terjed ez normális . (ugyanakkor nekem 5ghz époen csak de lefedi a lakást, kB 1 méteres sugárral és 5ghz minimális erősség esetén is jobb streamre, mint a 2.4ghz)

Linksyst én nem pártolom, de tplink persze, személyes kedvencem meg az Asus (Aimesh, VPN, stb)

Persze a tplink olcsóbb de fapadosabb picit. (de jók, no para)

Ismerve azt, hogy a szerelő se nyilatkozott pozitívan, így azt tudom mondani, hogy igen nagyon jó eséllyel ez, vagy egy hasonló kaliberű router megoldja a gondodat. (ha a kliens oldal nem gagyi)

2020. aug. 19. 00:52
 8/15 A kérdező kommentje:

Pontosan mire lennél kíváncsi az oldalról, mit kellene keresnem?

A kép a netről van, de ugyan ilyen nálam is.

[link]

2020. aug. 19. 00:59
 9/15 Derwer ***** válasza:

A PCd vagy többi kliens képességei néma routeren hanem kliensek derül ki.

Pl típus szám alapján lehet specifikációt keresni.

PC esetén érdemes lenne az eszkozkezeloben megnézni a pontos wifi kártya típust és az megmondja mit tud.

2020. aug. 19. 08:22
 10/15 A kérdező kommentje:

Van egy 2018-as Macbook Air-en de abban fogalmam sincs hol kell megnézni a wifikártyám. Windowsos gépem nincs amiben lenne wifikártya mert utp kábellal van rákötve.

Ezen kívül csak telefonokkal csatlakozunk vezeték nélkül a netre.

Iphone X

XS

XS Max

Ezek elvileg kitudják használ a gyors wifit.

2020. aug. 19. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!