Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internet, Wi-fi valaki?

Internet, Wi-fi valaki?

Figyelt kérdés

Az újonnan vett TP Link AC 1200 MU-MIMO (fekete színű, 4 antennás) wifi nem akar működni.

A régi fehér színű 300 mp/s sebességű wifi működik, de amikor az újat próbálom a helyére bekábelezni, nem működik, az internet LED színe narancssárga.

A modem működik, a kábelek is biztosan működnek.

Szóval a modemet összedugom a wifi-vel, majd a wifit a számítógéppel ahogy az útmutatóban le van az írva. A Wifi-n az internet LED színe narancssárga.

A számítógépen nem hozza be a weboldalt (tplinkwifi.net), az ip címeket beírva a keresőbe szintén nem nyit meg semmit, mert azt írja, hogy nincs internet.

Digis internetünk van.

2020. júl. 29. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

1. A wifi egy vezetéknélküli szabvány - IEEE 802.11 - közkeletű neve, nem egy eszközé. Az eszköz egy wifi router.

2. Az új routert be kell állítani. Ezt a router webes beállítófelületén tudod megtenni. A webes beállítófelület pedig webböngészőn keresztül érhető el.

De a tplinkwifi.net / 192.168.0.1 / 192.168.1.1 címet ne a keresőbe írd be, hanem a böngésző címsávjába, felül.

3. Jó lenne tudni: pontosan milyen - optikai, ADSL (vékony, szögletes csatlakozójú, csavart rézérpáras telefonkábel megy a modembe), kábelTV-s net (kerek koaxkábel) - Internet-elérésről/modemről (gyártó, típus) van szó; a régi router gyártója típusa; milyen csatlakozási mód (dinamikus? PPPOE) van benne beállítva - akkor lehetne pontos segítséget nyújtani

2020. júl. 29. 11:58
 2/13 anonim ***** válasza:

Elsőnek is a TP-Link nem wifi, hanem egy router, kicsit érhetetlen emiatt amit írtál. "Szóval a modemet összedugom a wifi-vel, majd a wifit a számítógéppel ahogy az útmutatóban le van az írva. "

Gondolom, akkor nem a vezeték nélküliről(Wifi) beszélsz, hanem kábellel akarod összedugni a gépet és a routert a modemmel. Valahogy így: Modem<->Router(TP-Link)<->PC

Az első, hogy a fehéret(amit nem neveztél meg) a szolgáltató adta-e. Mi volt az alap beállítás mielőtt vettél egy új routert?

A második, hogy nézd meg, ha összedugod a fent "rajzolt" példaként, van-e belső hálózat(itt nem érdekes az internet még), a géped kap-e ip címet egyáltalán(ezt vagy cmd->ipconfig parancsal vagy a gépházban nézed meg).

Azt is nézd meg az új routeren jó helyre dugod-e a kábeleket a modemből kijövő kábel, mindenképpen a WAN csatolóba menjen. A PC-be menő kábel, pedig valamelyik LAN csatolóba.

2020. júl. 29. 12:08
 3/13 A kérdező kommentje:

Vezetékes netünk van, Digis szolgáltató.

Na most pont a webböngésző, amin nem lehet a 2 ip cím valamelyikét vagy a tplinkwifi.net-et megnyitni. Igen, az internet keresőbe lett beírva.

Elvittem a Wifi routert ismerősömhöz, nála egyből zöld volt az Internet LED fény a routeren.

A modem egy fekete régebbi ZTE, a Digi adta azt hiszem. A modemből egy fekete kábel (gondolom ez a kerek koaxkábel) a TV-be, meg megy egy nyilván wifi routerbe. Minden jól van összekötve.

A régi fehér színű, tp-link wn81 300 mp/s router a media marktban volt vásárolva, vagyis nem a szolgáltatótól, de ez működik.

Csatlakozási mód szerintem PPPOE, de nem biztos.

Akkor - ahogy írtad - nem kap ip címet, és akkor a cmd-ben kellene beállítani?

2020. júl. 29. 13:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Tudni kellene, hogy a Digi modeme hogy van beállítva. Ha ugyanis router módban megy, akkor a te routeredet dinamikus IP kapcsolatra kell állítani. Mondjuk így dupla NAT alatt leszel, ami szívás, de ha nem torrentezel, akkor végülis mindegy. Ha a Digi eszköze bridge módban van, akkor meg PPPoE kapcsolat kell a saját routereden.
2020. júl. 29. 13:13
 5/13 A kérdező kommentje:

Megnéztem a modem-et. Egy (nem fekete hanem) szürke kábel megy egy csatlakozóba. Ebből a csatlakozóból megy kettő szintén szürke kábel a két TV készülékbe.

Megy még a modemből egy szürke ADSL szögletes végű kábel a wifi routerbe.

Ez a modem. A modem hibátlanul működik most. A fehér tp link wifi router is működik.

Csak akkor van baj, amikor megpróbáljuk az új fekete wifi routerrel összekapcsolni a gépet és a modemet.

Minden jó helyre van dugva. A fekete wifi routeren volt 4 zöld lámpa, a power LED, a 2,4 GHz, az 5.0 GHz és a hálózat gondolom a negyedik, de az is zöld, az ötödik internet LED narancssárga.

2020. júl. 29. 13:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"Vezetékes netünk van, Digis szolgáltató."

Oké, de ADSL, optikai, vagy kábelTV-s?

Mert az első kettőnél általában PPPOE-s (felhasználónév+jelszó) azonosítás az elterjedt, az utóbbinál meg DHCP protokollon keresztül dinamikusan kap csatlakozáshoz szükséges adatokat.

"Igen, az internet keresőbe lett beírva."

Ne oda írd be, hanem a webböngésző tetején levő címsávba - mint itt is látható:

[link]

"Elvittem a Wifi routert ismerősömhöz, nála egyből zöld volt az Internet LED fény a routeren."

Igen, mert alapértelmezés szerint a router az Internet-beállításokat DHCP-n keresztül várja - az ismerősödnél meg feltehetőleg az van, nem kellett beállítani a PPPOE csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet+jelszót. Nálad meg feltehetőleg - információk hiányában legalábbis erre tudok gondolni - PPPOE-s csatlakozási mód van, meg kell adnod a routerben a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszót (ez szerepel a szerződésben vagy a régi routerben).

A router beállításához itt találhatsz leírást:

[link]

2020. júl. 29. 13:30
 7/13 A kérdező kommentje:

Úgy tudom, ADSL van és PPPOE-es azonosítás. De ez nem biztos, csak lehet.

Vagyis na igen, az előző két alkalommal is úgy értettem, csak rosszul fogalmaztam, hogy a webböngésző címsorába írtuk be a tplinkwifi.net-et meg a 2 ip címmel is próbálkoztunk utána.

Hát gondolom eközül a három közül valamelyik webhelyen kéne beírni az általad említett felhasználó nevet plusz jelszót?

Mert ha igen, akkor az történik amit leírtam, hogy beírtuk címsorba, de mikor meg akartuk nyitni az oldalt, azt írta ki, hogy nincs internet kapcsolat.

2020. júl. 29. 13:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán kap a gép IP címet? Ha igen, akkor mit? A router IP címe az lesz, amit a géped alapértelmezett átjáróként lát, azzal próbálkozz!
2020. júl. 29. 13:59
 9/13 A kérdező kommentje:

Egyáltalán kap a gép IP címet?

---> Elvileg kéne kapnia, előbb írtam is. De honnan derítem ki, hogy kap a gép IP címet? A modemét biztosan kapja. A routertől is kéne kapnia, nem? Ha a routertől nem jön IP cím, akkor mit kell csinálni?

,,A router IP címe az lesz, amit a géped alapértelmezett átjáróként lát, azzal próbálkozz!"

---> Úgy érted az új wifi router IP címét írjam be a címsorba?

2020. júl. 29. 14:40
 10/13 anonim ***** válasza:

"De honnan derítem ki, hogy kap a gép IP címet?"

Ha összekötötted a gépet az új routerrel (a router LAN portjainak egyikével), nyitsz egy parancssort (Start menü -> Futtatás menüpontjába vagy a Start menü melletti keresőbe beírod cmd majd nyomsz egy Entert) és oda beírod:

ipconfig

akkor kapsz egy csomó adatot:

[link]

[link]

ha a Helyi kapcsolatnál nem szerepel IPV4-cím és nincs Alapértelmezett átjáró (ami a router címe) akkor nem kaptál IP-címet.

"Úgy érted az új wifi router IP címét írjam be a címsorba?"

Így van.

2020. júl. 29. 15:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!