Ha most wifivel 1.3 Mbit/s körül mozog a letöltési sebesség, akkor mennyi esély van arra, hogy kábellel (gépen) jelentősen jobb lenne a helyzet?
A garantált sebesség 60 Mbit/s lenne, de faluban lakunk, említették is állítólag, hogy itt gyengébb lehet a szolgáltatás... De ennyire? Köt minket a hűségidő még majdnem másfél évig, szóval váltani sehogyan sem tudunk. Nagyobb csomagra váltani sem lehet viszont, ezt mondták a Telekomnál. De az nekem sehogyan sem stimmel, hogy hogyan 1.3 Mbit/s, amikor az ígért (szóval a minimum...) 60, még akkor sem, ha a wifi rengeteget ront rajta, meg falu (nem a legszéle, de nem is közepe), stb. A napokban többször is, véletlenszerű időpontokban teszteltem, így jött ki a kb. 1.3, egyébként a feltöltés is kb. 1.2 lett legutóbb (eddig pedig nem is figyeltem:/)
Vagy kábellel mennyivel lesz jobb? Azért akkor a 30-at majd eléri legalább, vagy ez maximum álom maradhat?
Ha jól sejtem, itt mértékegységi zavar is van.
Hol méred azt az 1.3 Mbit/s-et? Véletlen nem 1.3 MB/s? (Csak mert nem ugyanaz). Speedtest.net mit mér? Pontosan milyen csomagba vagytok a Telekomnál?
Bárcsak mértékegységi zavar lenne... :D
Több oldalon is mértem.
Most az eredmény: [link]
Magenta 1-ben vagyunk, Net 150/50.
"A garantált sebesség 60 Mbit/s lenne, de.."
Ha nincs meg kábelen a garantált sebesség akkor jogod van különdíj nélkül alacsonyabb csomagra váltani, ami ugye most 30 Mbps
1db készreszerelt utp cat5e kábel ára nem olyan rettenet hogy ne tudd kipróbálni vele.
#2: az igaz, csakhogy nincs gépem se hozzá. :D
Egyébként kisebb csomag sincs szerintem :o
Telefonálj be, verd ki a balhét... Attól, mert falu, vagy esetleg tanya, vagy a Hold, a beígért sebesség az beígért sebesség. Ez akárhogy is van, nincs rendben, akkor sem, ha éppen csak fogod a wifi jelet. De ahogy láttam, nem a minimum volt...
Egyébként trékom -ék csak vezetéken garantálják az X sebességet, szóval ha megoldható, érdemes lenne vezetékes kapcsolattal is mérni... (Bár ez akkor is nagyon kevés, ha 10Mbps a csomag maximuma)
tök jó hogy elmentetted a méréseket! legalább lesz bizonyíték.
1. egészen pontosan nézz utána mi menni!! menni a garantált sebesség! nézd meg a szerződést! ne a weboldalt, mert az azóta változhatott! azt nédz meg amit aláírtatok!
2. beszélj a szolgáltatóval hogy nincs meg a garanrált sebesség csináljanak valamit
3. ha nem csinálnak semmit akkor a NMHH-hoz lehet fordulni és ők kivizsgálják
az NMHH az internetszolgáltatók felügyeleti szerve. segítenek, mérnek vizsgálnak, stb. !én kihívtam őket, érdekes módon azóta jó a net :D
itt méregettek egy bőröndnyi műszerrel egész nep.
ja és azt, hogy ha nem lesz jó a net akkor feljelented őket az NMHH-nál az ügyfélszolgálatos csajszival közöld, hogy meglegyen a felvételen is - valszeg már ez segíteni fog!
legyél rámenős, ne hagyd magad!
üdv szintén faluból... szintén xar - de már megjavított netről :))))
Ha wifin mérted a sebességet az semmit se jelent.
Ha kijönnek a panaszodra de a wifi vagy a saját eszközöd miatt lassúúú akkor kifizettetik a kiszállás árát (ami nem lesz olcsó) és javasolni fogják ők is az utp kábel használatát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!