Elallitodhat valahol a szamitogepen a modem? Ha igen hol? Hol lehet megnézni, beallitani? A modemen a zöld ledek vilagitanak, a gép mégis piros x-et jelez a tálcán. Tegnap reggel óta ezt csinálja megnéztem, most is.
A rgebbi géppel lehet teesztelni a dolgokat.
Kezdésnek: indítsd újra a gépet, modemet, routert, az ártani nem árt. És hozd ki, dugd vissza a LAN kábeleket, hátha kilazult valami.
Ha ez se segít, akkor jöhet a kábel csere.
Régebbi géppel való tesztelés: Ha nincs összeszerelve, igazából az is elég, ha kap tápot és elindítod. Látni fogod ha a LAN csati elkezd villogni. (vagy nem)
Ha nem működik a másik gép, egyazon kábelen, akkor esélyes akábel hiba. Cserélni kellene a kábelt. Kezdésnek itt se kell az eredeti kábelt kicserélni teljesen ha ez nehézségekbe ütközik, hanem lehet csaka rotuerhez közel vinni az egyik gépet és egy egyméteres LAN kábellel tesztelni.
Az a modem szerintem router is egyben. 2nél több LAN csati van rajta, igaz? Próbáld ki a káelt egy másik portba dugva is.
De innentől kezdve sanszos, hogy a modem döglött, a szolgáltatót kell nyaggatni ezügyben, mert te letesztelted és nem a kábel/géped a hibás ezek szerint.
Dolgozom is, szabadidőmben irogatok ide...
Azok a kicsi csatlakozók RJ11es telefon csatik lesznek.
Beszélj a szolgáltatóddal, hogy ők mit látnak. Lehet csak szoftveres a gond. de te már letesztelted a te oldaladat, náluk lesz a labda.
mondd nekik, hgoy gépet + kábelt már cseréltél.
Egyébként mi ez, DSL, vagy? Mi a modme pontos típousa? (olybá tűnik ez tényleg csak modem, nem router)
Heló Derwer! :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséged és a segítőkészségedet! :) Valóban a modem volt döglött. Bementem a Vodához, kiküldtek egy szerelőt és kicserélte a modemet, mert a tápegysége ment szét, az mondta be az unalmast. Úgyhogy már vééégre van netem az asztali gépemen is. Minden jót, szép napot kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!