Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha torrentezem tényleg kell...

Róbert dávid kérdése:

Ha torrentezem tényleg kell VPN t használni?

Figyelt kérdés
pl a thepiratebay ről töltök valamit,van VPN em csak nemtudom muszály e.

2020. júl. 17. 17:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23%
Nem muszáj, de ajánlott szerintem. És nem a torrent miatt főleg, mert azt idehaza még elvileg nem tiltják, de amilyen hibbant kormányunk van és simán eltudom képzelni, hogy a szolgáltatóval naplóztatják az internet forgalmat milyen oldalakon fordultál meg, stb. Ehhez ma már egy szoftver is elegendő. Nem kerül sokba a cégnek.
2020. júl. 17. 18:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"simán eltudom képzelni, hogy a szolgáltatóval naplóztatják az internet forgalmat milyen oldalakon fordultál meg, stb"

Ilyen mértékűt nem kérnek - lásd a 2003. évi C. törvényt az elektronikus hírközlésről ( [link] ), főképp a 157. §-tól kezdődően - csak annyit, hogy egy adott ügyfél, mikor melyik IP-címet kapta a szolgáltató IP-címtartományából.

Egyrészt adatvédelmi okokból, másrészt technikaiból (túl sok erőforrást igényel) kifolyólag.

2020. júl. 17. 18:14
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Akkor én is használjak mert töltök sokat ncore stb oldalakról?

Én ezt a VPN-t néztem ki:

Windscribe - Free VPN

Nem szeretnék csekket kapni a Tarr Kft-től.

2020. júl. 17. 18:14
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék csekket kapni a Tarr Kft-től."

A torrent miatt nem fogsz kapni - a Tarr Kft. nem hatóság.

2020. júl. 17. 18:17
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

#1 ha tisztában lennél a torrentezés alap funkcióival, akkor nem beszélnél ilyen sületlenségeket.

Teljesen felesleges a VPN. Mivel az ingyenesek szart sem érnek, gondolom fizetni meg nem fogsz egy normális VPN szolgáltatóért, így semmi értelme a kérdésnek.

Ha már fizetsz VPN-ért, akkor minek torrentezni? Inkább előfizetsz valami streaming szolgáltatásért, vagy megveszed a játékokat/zenéket.

2020. júl. 17. 18:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, Magyarországon a "letöltés" nem törvénybeütköző, a gond a visszatöltésnél van, de szerintem a torrent kliensek titkosítva küldenek adatcsomagot, nem hiszem hogy ebből bajod lenne.

Másrészt a szolgáltatónak érdeke, hogy biztonságban légy, hiszen ha kiderülne, hogy nem biztonságos a szolgáltatásuk, ezrével hagynák ott őket az ügyfelek. Nem aggódnék emiatt.

Azért ha NAV alkalmazott vagy, ne a céges szervert használd seed szervernek. :D

2020. júl. 17. 18:25
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem
2020. júl. 17. 18:37
 8/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell hozzá:)
2020. júl. 17. 18:40
 9/18 anonim ***** válasza:
2%

#5 Képzeld, fizetek elő rá. Azt az évi 20-25 ezret még kitudom köhögni valahogy. nekem megér annyit a biztonság.

"ha tisztában lennél a torrentezés alap funkcióival, akkor nem beszélnél ilyen sületlenségeket.

A VPN-nek mi köze a torrentezés alapfuncióihoz?

Ha már fizetsz VPN-ért, akkor minek torrentezni? Inkább előfizetsz valami streaming szolgáltatásért, vagy megveszed a játékokat/zenéket.

Ez elég rossz megközelítés. Nem csak azért torrentezik valaki, hogy ezt azt "lelopjon, ahogy a magyarok mondják. Hanem mert oka lehet, pl. hírtelem megakarok nézni egy rég látott sorozatot, filmet, stb amit nem biztos, hogy bármelyik általad preferált lehúzos streaming szolgáltatás kínálatában megtalálható. Tudod, nem vagyok már mai gyerek, nekem az ilyen mai Trónok Harca szerű agymenések felejtősek. Nekem nem ott kezdődik egy film/sorozat.

Ha meg te az ilyen lehúzós pénzmosodákat támogatod minta Netfilx, HBO Go, hát lelked rajta. Én nem preferálom egyiket sem és a tartalmaikat sem.

2020. júl. 17. 18:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy tudom, Magyarországon a "letöltés" nem törvénybeütköző"

Zenék és filmek esetén nem, jogvédett szoftverek kalózkópiáinál viszont igen:

"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére. Kotta reprográfiával [21. § (1) bek.] magáncélra és a (4) bekezdés b)-d) pontjában szabályozott esetekben sem többszörözhető."

Forrás: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról ( [link] )

2020. júl. 17. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!