Mi az a DNS cím?
Figyelt kérdés
Wikipédián néztem de nem értettem belőle semmit2020. jún. 4. 12:23
1/2 anonim 

válasza:

Az DNS név inkább, pl. gyakorikerdesek.hu. Az interneten található szerverekhez lehet neveket rendelni, hogy az embereknek ne az IP címet kelljen memorizálniuk. Amikor olyan DNS nevet pötyögsz be a böngésződbe, amit a géped még nem ismer, akkor először küld egy kérdést az úgynevezett DNS szervernek, ami amolyan internetes telefonkönyv: tartalmazza az összes publikus DNS nevet a hozzá tartozó IP címmel.
2/2 anonim 

válasza:

Minden halozati eszkoz rendelkezik ip cimmel, az interneten elerheto eszkozok is termeszetesen. Ahhoz, hogy egy ilyen eszkozt (pl szamitogepet) elerj, valamennyi ip cimet ismerned kene, ez eleg nehez. Ehelyett eleg, ha egyet-kettot ismer a sajat eszkozod (pl routered), erre felcsatlakozik, az pedig domain nev alapjan megmondja neki, hogy mi a kerdeses ip cim. Na ez(ek) a kiszolgalo(k) a DNS szerver(ek), az egesz rendszer maga a DNS (domain name system). A dns nev gondolom domain nev akar lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!