Valaki emlékszik még milyen volt a windows 2000?
Régen mennyire lehetett a windows 2000-t használni,ha pl kameráról vagy telefonról akartál a gépre átmásolni vidót és youtubera akartad feltölteni?
Valami halvány emlékeim vannak a legelső gépemről amin windows 2000 volt de akkor még nem volt internetem.
#2 Ha szerinted a 2000 szar volt és az ME jó, akkor te egy alternatív világban éltél. A Millenium a valaha volt legvacakabb Windows. Az NT vonal még nem volt benne, de az 9x volan összes baromságát örökölte, kb. semmi nem működött rajta.
A 2000-ből (lévén üzleti rendszer volt) hiányzott alapból a directx, tehát játékok terén nem volt túl jó, de amúgy egy stabil, remek rendszer volt, én sokáig használtam.
A 2000-es évek elején még az is nagy szám volt, ha a polifónikus (midi) csengőhangokat tudta a telefon, nemhogy kamera, pláne videofelvétel legyen rajta!
#14: A Windows frissítéseit valahogy nem tudja a Májkrémszoft normálisan megoldani. Linux már évtizedek óta megoldotta...
Amúgy ha a Wind10 start menü idegesít, felteszel egy classic start-ot és kész: onnantól ugyanolyan menüd van, mint Win7-ben vagy akár XP-ben, ahogy neked tetszik.
De ha a Millenium örökölte a 9x-ek baromságait,akkor nem volt ugyanúgy szar a win95,98 és 98SE is?
Igaz,hogy a 2000-es évek elején még nem volt kamerás mobil de a win2000 támogatása 2010 júliusában szűnt meg.Tegyük fel hogy valaki még 2011-2012-ig használta.
Akkor lehetséges lett volna windows 2000-re képeket és videőkat átmásolni vagy külön drivert kellett telepíteni?
Szerintem is a 2. kommentelő összekeverte a milleniumot 1 2000-rel.
Mind2 cuccot 2000-bern adták ki így elképzelhető a tévedés.
Még ma is van olyan gépem, amin Windows 2000 SP4 van.
Az operációs rendszer mainstream supportja véget ért, mire a Youtube létrejött. Egyébként is ez volt az utolsó szigorúan workstation operációs rendszer, mielőtt a workstation (NT) és desktop (9x) vonal az XP-vel egyesült. Otthoni környezetben kevesen használták.
Néha elcsodálkozom azért. Napi kb 12 órát ülök gépnél vagy szerelem össze őket. szerintem a win10 el sokkal kevesebb gond van, mint a win7 el volt. Nekem anno a 2000, és az xp jött még be.
2015 óta használom a win10 et. egyszer volt gondom, mikor tavaly asszem az usb meghajtókat nem látta rendesen egy frissítés miatt. Egyszer volt hardveres fagyás(táp miatt), és egyszer vga driver miatt. Ki sem kapcsolom a gépet, max aludni megy. tavaly karácsonykor gyakorlatilag az összes hardver ki lett cserélve, ezért (és az uefi bios miatt) újra raktam a rendszert.
Én elhiszem, hogy vannak hibák, és sokan visszajelzik. De abban is biztos vagyok hogy a kommentelők jó része csak hallott azokról a dolgokról, amiről ír.
@20: a Millennium nem volt azért annyira szar. Más gondok voltak vele.
A PC elterjedt operációs rendszere a DOS volt, ami még 1981-ben jelent meg és gyakorlatilag a '70-es években készült CP/M klónja volt - ennek megfelelő paraméterekkel. Aztán a'80-as évek közepén az új generációs gépek már grafikus oprendszerrel jelentek meg, erre válaszul a MS elkészítette a Windows-t, ami egy grafikus shell volt a DOS-hoz. A Win95-től gyakorlatilag egy szoftverként kezelték a kettőt -de ettől még ugyanaz a 70-es évekbeli igényekre fejlesztett rendszer volt.
Ezért indították el az NT-vonalat, ahol egy új, modern operációs rendszer ketyegett a windows felület alatt.
Az XP volt az, ahol végleg szakítottak a DOS-szal és egyesült a Win9x és WinNT vonal.
A Win2000 és a Millennium egy köztes lépés volt: a Win2000 egy NT, amelybe integrálták a Win95 multimédiás képességeit; a ME pedig egy, az NT szolgáltatásaival rendelkező Win9x. Ezvolt a baj.
A DOS korlátai miatt ezek nem igazán akartak működni,rádásul emiatt a DOS sem volt teljes értékű; állandó kompatíbilitási hibákat okozva - amit viszont nem volt képes az NT-hez hasonlóan kezelni...
Megfelelő hardver- és szoftverkörnyezetben viszont elég szépen működött.
De teljes értékű kereskedelmi operációs rendszerként nem szabadott volna piacra dobni: gyakorlatilag egy techdemo volt- ha ennek tekintjük, akkor tökéletes; oprendszerként viszont egy teljesen felesleges lépés a Win8x és az XP között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!