Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem működik a wifi? Mi...

Miért nem működik a wifi? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

A telefonom azt írja, hogy rá van csatlakozva a wifire de nincs internetelérés. És most ahogy elmentem a router mellett egy furcsa, magas sípoló (?) hangot hallottam, és ezt a wifi adja ki. (Pontosabban az a kábel, amivel be van dugva a konnektorba.) Ha kihúzom, akkor megszűnik ez a hang.

Ezt mi okozhatja?

2020. máj. 7. 15:51
 1/2 anonim ***** válasza:

A sípolást nem a wifi adja ki, hanem a tápegység. Általában nem jelent gondot, de ha korábban nem volt, vagy kezd hangosabbá vállni érdemes kicserélni.

A net kapcsolathoz ennek nincs köze. Más eszközzel ha kapcsolódsz a wifihez van net? Meg tudod nyitni a wifi admin lapját? (Általában 192.168.0.1, vagy 192.168.1.1 címet kell megnyitni böngészőben, de a kézikönyvében benne kell hogy legyen.)

Ha új a router vagy a net előfizetés lehet valami be kell előtte állítani a routerben. PPPoE internetnél (pl. Digi) be kell állítani egy felhasználónevet és jelszót.

2020. máj. 7. 17:44
 2/2 A kérdező kommentje:

A sípolást még soha nem hallottam korábban, csak most, hogy elment a net, ezért gondoltam, hogy a kettőnek köze van egymáshoz.

Semmilyen más eszközről sem megy a net, még a gépről sem, ahova kábelesen be van kötve, és most tűnt fel, hogy a vonalas telefon sem működik, ami ugyanaz a szolgáltató. Szóval valószínűleg ebben ők tudnak majd segíteni.

De köszönöm a választ.

2020. máj. 8. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!