Van megbízható internet sebességmérő?
Ne írjátok azt, hogy a Speedtest az! Szervertől függően eltérő értékek jönnek ki, de nem minimális, hanem az egyiken mérek 600Mbit/s letöltést, míg a másikon 950Mbit/s-t. Huszonnyolc képet tudok erről linkelni. Még a szelessav.net mérőjét tartom a legjobbnak, de ott sem konstans az eredmény. Egyébként hétfőn kapok NMHH mérődobozt, ami hardveresen mér, nyilván az lesz a megbízható, bár mér ebben is kételkedek.
Köszi!
"Emellett a Speedtest távoli szoftveres mérés, amely ebből adódóan torz. Míg a mérődoboz hardveresen mér, közvetlenül a szolgáltató eszközre csatlakoztatva. "
Azaz a Speedtest teljesen jól ellátja a feladatát: megméri AZ ADOTT SZERVER és a te géped közötti sebességeket és késleltetéseket.
"Hát például a mérődoboz olyan időpontokban mér, amikor a helyi hálózaton nincs olyan egyéb forgalom, ami a mérési eredményeket torzíthatná."
Vagyis szimulál egy teljesen fölösleges dolgot. Ugyanis ritka, hogy csak a tiéd lenne a hálózat - kivéve ha arra fizetsz elő.
"Nehéz volt rájönni, mi?"
Nem, pontosan tudom, hogy mit mér, csak kíváncsi voltam.
És mi lett a teszt eredménye, ha ezt is szabad megkérdezni? Nekem megér egy lepontozást.
"Oké, akkor világosítsd már fel a tudatlant, hogy mégis mit fogsz megtudni a dologból?"
Oké, tudatlan, felvilágosítalak. Azt fogom megtudni, hogy megkapom-e a megfelelő szolgáltatást, amiért fizetek. És ha nem kapom meg, akkor hiteles mérési eredményem lesz róla, hogy nem azt kapom, ami jár a pénzemért. Tudod, én nyertem már 1 millió 200 ezres pert, még pedig a Magyar Telekom ellen. Meg is mutatom ha kell a határozatot, hogy nehogy azt hidd, hogy blöffölök. Persze egy ilyen számára, mint te, nehezen felfogható ez a dolog, jelesül az ilyeneken, mint te, mindig mindenki átlép. A te fajtád ezért nem viszi semmire. Én nem ilyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!