Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van megbízható internet...

Van megbízható internet sebességmérő?

Figyelt kérdés

Ne írjátok azt, hogy a Speedtest az! Szervertől függően eltérő értékek jönnek ki, de nem minimális, hanem az egyiken mérek 600Mbit/s letöltést, míg a másikon 950Mbit/s-t. Huszonnyolc képet tudok erről linkelni. Még a szelessav.net mérőjét tartom a legjobbnak, de ott sem konstans az eredmény. Egyébként hétfőn kapok NMHH mérődobozt, ami hardveresen mér, nyilván az lesz a megbízható, bár mér ebben is kételkedek.

Köszi!

2020. febr. 23. 14:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát például a mérődoboz olyan időpontokban mér, amikor a helyi hálózaton nincs olyan egyéb forgalom, ami a mérési eredményeket torzíthatná. Emellett a Speedtest távoli szoftveres mérés, amely ebből adódóan torz. Míg a mérődoboz hardveresen mér, közvetlenül a szolgáltató eszközre csatlakoztatva. Nehéz volt rájönni, mi?
2020. febr. 25. 21:29
 12/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
63%

"Emellett a Speedtest távoli szoftveres mérés, amely ebből adódóan torz. Míg a mérődoboz hardveresen mér, közvetlenül a szolgáltató eszközre csatlakoztatva. "

Azaz a Speedtest teljesen jól ellátja a feladatát: megméri AZ ADOTT SZERVER és a te géped közötti sebességeket és késleltetéseket.

"Hát például a mérődoboz olyan időpontokban mér, amikor a helyi hálózaton nincs olyan egyéb forgalom, ami a mérési eredményeket torzíthatná."

Vagyis szimulál egy teljesen fölösleges dolgot. Ugyanis ritka, hogy csak a tiéd lenne a hálózat - kivéve ha arra fizetsz elő.

"Nehéz volt rájönni, mi?"

Nem, pontosan tudom, hogy mit mér, csak kíváncsi voltam.

És mi lett a teszt eredménye, ha ezt is szabad megkérdezni? Nekem megér egy lepontozást.

2020. febr. 26. 20:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Itt nem egy tesztről van szó, hanem éveken keresztül fogja mérni a mérődoboz az internetsebességet. Abból pedig, hogy azt hitted, ez csak egyszer mér, világosan látszik, hogy FINGOD sincs a dologról!!!
2020. febr. 26. 21:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Ja, még annyit! Hány képernyőmentést mutassak arról, hogy TÖK MÁST mér a Speedtest, ugyanazon a szerveren, csupán annyi miatt, hogy nem a saját oldalán mérek, hanem mondjuk a Digi oldalára beágyazott Speedtest mérőn?
2020. febr. 26. 21:12
 15/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%
Oké, akkor világosítsd már fel a tudatlant, hogy mégis mit fogsz megtudni a dologból? Mivel lesz több, vagy jobb az kapcsolatod? Felőlem leírhatod azt is, hogy mit mérsz most akkor tulajdonképpen. TANÍTS, MESTER!
2020. febr. 27. 18:10
 16/16 A kérdező kommentje:

"Oké, akkor világosítsd már fel a tudatlant, hogy mégis mit fogsz megtudni a dologból?"

Oké, tudatlan, felvilágosítalak. Azt fogom megtudni, hogy megkapom-e a megfelelő szolgáltatást, amiért fizetek. És ha nem kapom meg, akkor hiteles mérési eredményem lesz róla, hogy nem azt kapom, ami jár a pénzemért. Tudod, én nyertem már 1 millió 200 ezres pert, még pedig a Magyar Telekom ellen. Meg is mutatom ha kell a határozatot, hogy nehogy azt hidd, hogy blöffölök. Persze egy ilyen számára, mint te, nehezen felfogható ez a dolog, jelesül az ilyeneken, mint te, mindig mindenki átlép. A te fajtád ezért nem viszi semmire. Én nem ilyen vagyok.

2020. febr. 27. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!