Van megbízható internet sebességmérő?
Ne írjátok azt, hogy a Speedtest az! Szervertől függően eltérő értékek jönnek ki, de nem minimális, hanem az egyiken mérek 600Mbit/s letöltést, míg a másikon 950Mbit/s-t. Huszonnyolc képet tudok erről linkelni. Még a szelessav.net mérőjét tartom a legjobbnak, de ott sem konstans az eredmény. Egyébként hétfőn kapok NMHH mérődobozt, ami hardveresen mér, nyilván az lesz a megbízható, bár mér ebben is kételkedek.
Köszi!
És az NMHH mérődoboza meg fogja mérni a te modemed és a szolgáltató szervere között a maximális sebességet, miközben a "letölteni kívánt anyag" továbbra is teljesen összevissza sebességgel fog letöltődni.
Meg szabad kérdezni, hogy mekkora elméleti(!) maximális sebességű és mekkora garantálr(!) sebességű nethez szükséges az NMHH által hitelesített eszköz?
Egyes, nálam az elmúlt három és fél évben stabilan 900 felett volt a letöltésem, és 300 felett a feltöltésem, csak érdekes módon január óta nem jó, tehát azok a megjegyzések, hogy változó, meg hogy 100Mbit az nem mindig mindenhol 100Mbit, baromság. Ezt a három és fél év tapasztalat mondatja. No meg az, hogy a két napja idetett cseremodem érdekes módon áramtalanítás után valahogy megint tudja a 900 feletti eredményeket. Csak ugye unalmas naponta kétszer újraindítgatni úgy, hogy az előzőt három és fél év alatt háromszor kellett újraindítani.
Kettes, az Antenna Hungária szervere pont az egyik legszarabb, és a Telekom sincs a csúcson. Jó szerver az a Vodafoné. Erről is tudok akárhány képet linkelni.
Sőt, fokozom, amit a négyes válaszban írtam, még úgy is más eredmények jönnek ki, hogy ha úgy mérek a Speedtestel ugyanazon a szerveren, hogy a Digi oldalára beágyazott Speedtestet használom, mint ha közvetlenül a Speedtest.net-en mérnék! Tehát arra a kérdésre, hogy megbízható-e a Speedtest, nyugodtan válaszolhatunk egy nagy nemmel. Természetesen erről van pár fotóm.
Hármaska, az elméleti sebesség 1000/300, a garantált 300/75. Az elméletit tudtam is produkálni az elmúlt három és fél évben bármikor. Csak éve eleje óta nem, még pedig annyira nem, hogy sokszor garantált sebesség alatt vagyok, napokig.
Ez jobb mint a speedtest
Kedves mindenki (főleg az okostojások)!
Bekötve a mérődoboz. Ez alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy Speedtest és társai az nudli. Megközelítő eredményt persze képesek mutatni, de valóst nem. Főleg a ping érdekes, hogy mennyivel másabb értéket kapok a nudli Speedtest oldalán, mint hardveres mérés esetén. Hát erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!