Ti elfogadnátok olyanra a 100ezer subos Youtube díjat, ha nem is saját tartalmakat töltötök fel internetre, filmekből kivágott videóit?
Jó pár olyan magyar csatorna (nem beszélve világszinten) van ami lopott tartalommal ért el kiemelkedő feliratkozó számot.
Ezek az emberek úgy 99%-ban meg vannak győződve arról, hogy ők minőségi és kemény munkával érték el azt a szintet "amit".
Vegyük példának azt aki family guy videókat tölt le torrentről, kivág néhány jelenetet, nyilván úgy hogy a youtube ne basztässa copy right miatt. 1-2 óra alatt megvan, feltölti, tele kúrja reklámokkal és kész is a tartalom.
Megnézi a sok 12 éves, lájkolja mert miért ne, meg is van belőle az x bevétel.
Mint írtam ezek az emberek meg vannak győződve arról, hogy ők a minőségi tartalom miatt érték el azt a szintet amit.
Holott simán csak egy populáris lopott tartalmat töltenek fel.
Kicsit eltértem a kérdésről, de a válaszom az hogy nem, nem fogadnám el.
Egyrészt azért mert én nem gyártok semmilyen tartalmat a yt-ra, másrészt más tollával soha nem szoktam ékeskedni.
ilyenre is fizet a youtube?
akkor nem is rossz ötlet..! :D
a YouTube tartalom felismerő rendszere a filmrészleteket is felismeri, de nem feltétlenül baxtat érte. a jogtulajdonos eldöntheti, hogy töröltetni akarja a lopott tartalmat, csak a videók nézettségi statisztikáit akarja látni, vagy kéri a videók reklám bevételét.
utóbbi esetben pl. akkor is megjelennek a reklámok, ha a csatorna amúgy egyáltalán nem jogosult bevétel szerzésre, mert nem érte el a szükséges küszöb feltételeket. viszont ilyenkor nem a tolvaj csatorna kapja meg a reklámbevételt, hanem az eredeti jogtulajdonos.
persze, ha az algoritmus nem ismeri fel h lopás történt és a jogtulajdonos sem bukkan rá, akkor elképzelhető, hogy az történjen, amit te írsz.
én is feltöltöttem már 2 hasonló (nem Family Guy, más film) jelenetet, mert tetszett a gondolat, ami az idézetben van. azonnal jelezte a YouTube, hogy az algoritmus felismerte, hogy kinek a szerzőjogi tulajdonát használtam. az én esetemben csak forgalmi aadatokat akartak, reklámbevételt nem - de a csatornámat se ismerik annyian és nem is hirdetem.
igazából amíg csak egy-egy jelenetet tölt fel valaki és nem teljes epizódokat, vagy nem feldarabolva teljes epizódokat, addig ez akár idzésésként is felfogható, amit viszont véd a szerzőjogi törvény. nem teljesen legális így eljárni, de kellően határeset, hogy vitatható legyen - és hogy akár a jogtulajdonost se zavarja.
Reakció videó - ilyet bárki tud, semmi önálló tartalom, és mégis van olyan csatorna, amire már több millióan feliratkoztak.
Amíg erre van igény, hiába 99%-ban nincs saját cucc benne, innen-onnan összeszedett videókra "reagál" és a muki fejét látjuk a sarokban, ahogy grimaszol.
És mégis, erre van igény, ezt nézik ku**a sokan, és ezáltal van bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!