Ha a YouTube-on bevezetik a COPPA törvényt, és ezáltal rosszabb lesz, akkor az emberek melyik videómegosztó oldalra térnek át?
"Hiányzik majd a sok hülyegyerek kommentje a videók alatt? Vagy az a baj, hogy nem lehet pénzt szerezni ezekből? Nagyon helyes, hogy nem lehet."
Ja csak a pulyák 90% -a álnéven, hamis születési dátummal van regisztrálva. Olyan gyorsan kattintanak az "elmúltam 18 éves" gombra egy oldalon, hogy már el se olvassák. Ez a törvény kb annyit fog érni, mint halott seggére egy csók. :D
"Ja csak a pulyák 90% -a álnéven, hamis születési dátummal van regisztrálva. Olyan gyorsan kattintanak az "elmúltam 18 éves" gombra egy oldalon, hogy már el se olvassák. Ez a törvény kb annyit fog érni, mint halott seggére egy csók. :D"
Hát igen. De ez a videósok szemszögéből tök mindegy. Lényegében sok minden nem fog változni. Így nem is értem a hisztit miatta.
"áthelyezi a videókat, rossz kategóriába sorolja, akkor is a felhasználónak kell pénzbírságot fizetnie."
Kíváncsi vagyok ezt hogyan kiviteleznék a gyakorlatban. Ha mondjuk egy gyerek rak fel olyan videót, azon hogy hajtják be a pénzbírságot?
És aki VPN-t használ, és úgy tölt fel videókat, őt vajon hogy azonosítják be? A Youtube nem tudja a személyes adatait a felhasználóknak, max. akkor ha már partnerségük van, mert oda kellenek személyes adatok ha jól tudom, bár más kérdés, hogy hányan adnak meg kamu adatokat..
Hát igen, Bánkuti Dani is megmondta, hogy ez az egész több sebből is vérzik.
De azért nem szeretném megkockáztatni a pénzbírságot.
Nem értem mit kell rinyálni- Aki vét a szabályok ellen, azt megbüntetik. Ennyi.
Hogy ezeket a szabályokat Youtube hozta és ellenőrzi ? teheti. Ő platformja, ő üzemelteti. Azt csinál amit akar.
Megjegyzem, jól teszi.
"De az lesz, hogy aki rossz kategóriába rakja a videóit, arra pénzbírságot szabnak ki"
Ezt a Youtube sehol sem állította.
* https://www.youtube.com/watch?v=-JzXiSkoFKw
* [link]
* [link]
A Youtube nem hatóság, nem szabhat ki pénzbírságot.
Maximum annyit tehet, hogy letiltja a videódat.
Az FTC - a szövetségi kereskedelmi bizottság - szabhatna ki bírságot:
de mivel ez egy Egyesült Államokbeli szerv, nehezen intézkedhet az Egyesült Államok területén kívül.
Másrészt minden percben 500 órányi(!!!) tartalom kerül fel a Youtubera. A kereskedelmi bizottság nem fogja mindet végignézni.
"meg ha a YouTube algoritmusa áthelyezi a videókat, rossz kategóriába sorolja, akkor..."
...fellebezhetsz. Pénzbírságot meg nem fogsz kapni.
Pls csak azok írjanak, akik videóznak.
Egyébként meg a szülők felelőssége, hogy a 13 éven aluliak regisztrálnak-e meg miket néznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!