Ha a YouTube-on bevezetik a COPPA törvényt, és ezáltal rosszabb lesz, akkor az emberek melyik videómegosztó oldalra térnek át?
"Ha a YouTube-on bevezetik a COPPA törvényt"
1. A COPPA törvényt 2000-es évek elején vezették be az összes amerikai oldalon:
2. A Youtube csak úgy jön be a képbe, hogy megszegték ezt a törvény, e miatt 200 millió dollárt kellett fizetniük a hatóságoknak:
Éppen ezért - hogy a további kellemetlenségeket elkerüljék - a tartalomgyártóknak meg kell jelölniük, hogy az általuk feltöltött videók gyerekbarátak-e.
"és ezáltal rosszabb lesz
...
Például a gyermekeknek készült tartalommal megjelölt videóknál le vannak tiltva a kommentek."
Alkalmazkodni kell - van egy rakat más kommunikációs mód.
Aki komolyabban videózik, az biztosan nem fogja abbahagyni, hiszen nincs alternatívája a YT-nak. Ha átmegy másik platformra, akkor még annyit sem fog megkeresni, mintha maradna.
A komment letiltást egyébként én nem érzem akkora égető problémának. Én azért követek egy csatornát, mert szeretem a videóit nézni, nem azért megyek oda, hogy kommenteljek.
Az a baj a jelenséggel, hogy ha sokan átmigrálnak egy másik oldalra és az felfut, akkor ugyanúgy bevezetnek szigorításokat ott is. A COPPA nem speciálisan a Youtube-nak szól, hanem minden videómegosztónak ami az USA-ban működik. A Youtube csak azért van kiemelve, mert a legnépszerűbb megosztó.
A megoldás pedig Youtube-on is adott: gyerekbarát tartalmat kell csinálni, vagy pedig ha nem gyerekbarát, akkor ne várd el hogy azt gyerekek nézzék.
Tulajdonképpen mi a probléma a törvénnyel? Olyan nehéz beikszelni, hogy gyerekeknek szól, vagy sem? Egy kattintás az egész. Hiányzik majd a sok hülyegyerek kommentje a videók alatt? Vagy az a baj, hogy nem lehet pénzt szerezni ezekből? Nagyon helyes, hogy nem lehet.
Én támogatom a törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!