Miért nem megy routerről a neten? Egyik napról másikra.
Hálózati kapcsolatokba menj, ott van olyan hogy Helyi kapcsolat. Jobb klikk, Tulajdonságok, a bejövő ablakban kattints rá a TCP/IP protokoll-ra, és ismét Tulajdonságok. Válaszd ki az IP/DNS cím automatikus kérését.
Ezek után a böngészővel el kell tudnod érni a routert, ahol beállíthatod a netet.
Elvileg ha jó minőségű (drágább) router vettél, akkor, ha az előttem válaszoló alapján eléred a router konfig felületét, akkor tudsz MAC Adress-t klónozni. Azaz a router átveszi a géped hálózati kártyájának a fizikai címét. De olcsóbb routeren kézzel is tudod állítani, ez egy 36 bites szám, egy dos ablakban (parancssor) az "ipconfig /all" utasítással tudsz utánanézni, "fizikai cím" néven lesz kiírva.
Persze a router netre való kapcsolódásához a kapcsolat típusát és a bejelentkező Név:Jelszó párost korrektül kell megadni a routeren. Ez általában szolgáltatótól függően más és más.
Gyakori hiba ADSL típusú kapcsolatok nevének megadásakor, hogy nem név@szolgáltató.hu alakban van megadva a loginnév!
természetesen a felhasználónév,és jelszó jó,mivel ha router nélkül,csak modemmal kapcsolódok,akkor tudok internetezni...a beállításoknál a LAN és WIRELESS Mac-je ugyanaz, a WAN-é különbözik ezektől.És itt a beállításoknál ezek az adatok vannak még írva a WAN-hoz:
IP Address: 0.0.0.0 PPPoE
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0
DNS Server: 0.0.0.0 , 0.0.0.0
..."természetesen a felhasználónév,és jelszó jó,mivel ha router nélkül,csak modemmal kapcsolódok,akkor tudok internetezni"... -írod.
Ebben bíztam. De én azt mondtam, hogy az interneteléréshez szükséges felhasználónév : jelszó párosnak a routeren is be kell lennie jól állítva, mert akkor amikor a géped és a modem közé routert teszel akkor a router jelentkezik fel és autentikál a szolgáltatónál. Valószínűleg ez nem történik meg, mert sem IP címet, sem semmi egyebet nem kap a router wan oldala. Tehát vagy a kapcsolat típusa, vagy a bejelentkezéshez szükséges név, jelszó nincsenek jól beállítva a ROUTEREN!
Milyen interneted van? ADSL? Vagy UPC? Vagy DigiTV?
na végülis megoldottam tegnap a problémát...ne kérdezzétek hogy hogyan.....mivel 3 napig szenvedtem vele,nagyon flhúzta az agyam,és mindehova,ahova csak betudtam írni vmit,vagy az ip-t,vagy a macet bemásoltam...de az a fura,hogy oylan helyekre,ahova biztos nem kellett volna..aztán nézem,egyszercsak a router tulajdonságai megváltoztak,de full nemarra,mit én írtam be,és azóta jó .....fogalmam sincs,hogy mi történt,mert megpróbáltam másik routernél is ezt a marhaideges vagyok módszert,de ott nemjött össze..mindenesetre már nem merek hozzányúlni:D
és ADSL-em van
De azért köszönöm mindenkinek a válaszokat
Fiatalember!
Most kellene leülni és jegyzőkönyvet vezetve a változásokról rendesen megtanulni, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Itt a jó alkalom!
Ha most nem tanulod meg, akkor legközelebb is csak idegeskedni és kapkodni fogsz, és fogalmad sem lessz, hogy mit kell csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!