Nem kapcsol be a laptopom, nem reagál a bekapcsoló gombra sem, olyan mintha akksi, és töltő nélkül próbálnám bekapcsolni. Mi lehet a hiba oka? Előzmények:
Nem kapcsol be a laptopom,nem reagál a bekapcsoló gombra sem,olyan mintha akksi,és töltő nélkül próbálnám bekapcsolni.
Mi lehet a hiba oka?
Előzmények:
(Akksi nélkül szoktam használni adapterről a gépet)
Bekapcsoltam,elkezdte tölteni a windowst,utánna hirtelen fehér képernyő,majd fekete,ez után semmire sem reagált,nem lehet bekapcsolni.
(Elötte soha semmi hibája nem volt).
Mi történhetett?
(Dell inspiron 7720 win10)
Nekem is ezt csinálta mikor megadta magát a töltésvezérlő elektronika az alaplapban.
Az egy Lenovo laptop volt, és 40 ezerért vehettem bele új alaplapot...
Ismerősöm laptopjában az alaplapi lapos elem merült le.
Igaz az nem egyik percről a másikra hiba volt, és pár száz forintért orvosolható.
Rosszabb esetben alaplap csere is lehet vagy az amit az első írt.
A töltő ad áramot.
Ha a töltés vezérlő a rossz,akkor egy ilyen megoldja a problémámat:
Vagy nem ebben van a vezérlő elektronika?
És ha rossz a töltés vezérlésem,attól még akkuról működnie kéne?
(Jelenleg nem tudom kipróbálni,majd csak holnap)
Amit linkeltél az nem a töltés vezérlő, hanem egy töltő aljzat. Ez csak egy sima csatlakozó.
A vezérlő elektronika az alaplapba van integrálva. Úgy képzeld el mint egy sima asztali PC-ben a táp, csak lekicsinyítve akkorára hogy elférjen egy laptop alaplapjában.
Ez az elektronika felelős azért, hogy eldöntse akkuról vagy az adapterről küldje az áramot a hardvereknek.
Vidd el és nézesd meg egy boltban vagy laptop szerviben.
Ma kipróbáltam akkuval is,azzal sem kapcsol be.
De ha rárakom közben töltőre,akkor világit a töltés jelző led.
Szóval ha tudja tölteni az akkut,akkor is lehet hibás a töltés vezérlő,vagy így már más hiba áll fent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!