Hogyan tudom megoldani a "Teljesítményimpulzus az Usb Porton"-t? Bővebben lent!
64 bites Windows 10 operációs rendszerem van. És pár napja ezt írja ki a gép. Azt csinálja, hogy bekapcsolás után kb 10 percig működik, de utána egyszerűen meghal az Usb port a gépben. Az egerem bánja mindig mert az van abba az Usb portva dugva. Es mivel csak 2 usb Portom van hátul a gépházon, a másik a billentyűzet. De már próbáltam mindent. Megcseréltem a 2-t egymás helyére dugtam őket stb. 10 perc után egyszerűen eltűnik az egér. És a gép újraindítása után sem jön elő. Sok óra elteltével amíg a gép nem megy, csak akkor lesz újra egerem. Nagyon idegesítő a probléma. Hogyan tudnám megoldani?
Adtam normális választ, erre azt töröltétek ki... modik... tényleg?
Leírom mégegyszer, hátha eljut az infó:
Ki kell cserélni a tápot és megnézni jó-e a gép, ha igen, az volt a hibás. Régebbi gépnél, tápnál simán előfordulhat, hogy tönkrement egy kondi, vagy más alkatrész a tápban és bemelegedés után lekapcsol. (nekem a tv-m tápja volt ilyen, 5-6 perc után lekapcsolt.)
Ha továbbra is fennáll a hiba, akkor alaplapcsere és megnézni mi a helyzet. és így tovább addig amig meg nem leljük a hibás alkatrészt.
Így működik a hibakeresés.
-----OFF-----
#61, esetleg erre gondolsz?
"
Cseréld ki a tápegységet! Utána megnézzük működik-e a rendszer. Így működik a hibakeresés. Kicserélünk egy alkatrészt és tesztelünk. Ha nem javult meg, akkor kicserélünk egy másikat, stb...
Szóval tápegység csere és referálj az eredményről. Addig nem tudunk továbbmenni amig ezt nem csinálod meg.
"
10 nap, és 3 éves lesz a kérdésed!
És még mindig nem dobtad ki azt az ócskavasat??
Most tényleg nem tudom, hogy ez csak egy ügyes troll (pedig én aztán tényleg csak akkor szoktam valakire ezt mondani, amikor nagyon valószínű, hogy az), vagy egyszerűen csak ennyire butuska?
"Szóval gondolom az a gond és mégse a tápegység?"
Nem, önmagában ez nem okozhat ilyen problémát, bár a nem megfelelő hűtés tud komoly bajokat generálni. De 3 évet biztos, hogy nem ment rossz hűtéssel egy gép. Ha elér egy bizonyos hőfokot, akkor kikapcsol.
Akkor elmondom a nagy büdös tényeket. Tudom, te még az élőfába is belekötsz, de nem, nem lehet ezt kézrátéttel gyógyítani, és tetszik vagy sem, de nem a te gondolataid alapján alakultak ki a szakmai konvenciók. A fizika törvényei meg végképp nem.
Ha egy számítógépnek - vagy akármilyen más berendezésnek - a hibáját keressük, és az a hibajelenségből nem egyértelmű, csak úgy lehet megtenni, ha egyenként kicseréled a részegységeket, és leteszteled, hogy úgy működik-e. Ha ugyanúgy hibás, akkor nem az volt a hiba forrása. Ha meg megszűnik a hiba, akkor megvan a rossz alkatrész.
Illetve járható út még multiméterrel az összes lehetséges feszültségszint, ellenállás, és kondenzátor bemérése, de ez nálad nem jöhet szóba, mert fogalmas sincs róla, hogy hogyan kell egy multimétert használni, és egyébként is: tudni kéne, hogy holy milyen áramnak kéne folyni.
További tény: ha valami egyszer meghibásodott, az nem fog magától megjavulni. Távol vagyunk még az önjavító gépektől.
Ha pedig megjavítani/javíttatni nem tudod (vagy nem akarod), akkor két megoldás maradt: vagy veszel egy új gépet, vagy beletörődsz, hogy ez már bizony örökre hibás marad. Szerintem utóbbiban már van gyakorlatod, tekintve, hogy 3 éve használod hibásan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!