Másnál is előfordult már, hogy hülyeséget írt az SSD-nél az "Összes írt adatmennyiség"-re az Aida64?
Ez nem az Aida64, hanem a HDSentinel :D
Ennyit az én, 2013-ban vásárolt SSD-m is írt.
Elnézést, HD Sentinelt akartam írni.
Aki ért hozzá az tudja, mit kérdezek.
Próbáld ezzel a programmal:
Nézd meg a smart adatokat, elvileg onnan olvassa ki az írt mennyiséget. Az ottani érték hexadecimálisban van, de bármelyik online konverterrel át tudod számoltatni decimálisba.
Amúgy igen, ez elég soknak tűnik. Ha naponta 8 órát ment a géped, akkor is napi 572GB írás átlagban. Ez sztem irreális normál vagy akár komolyabb felhasználás mellett is (ha meg csak sima rendszerlemez, akkor pláne).
Itt nálunk a legöregebb SSD lassan 8 éves lesz. Csupán 60GB, de csak rendszerlemezként üzemel (max fél tucatszor lett újratelepítve) viszont semmi extra óvatosság nincs bevetve csak használva van. Ezen idáig 39E1 GB írás történt a smart szerint, ami kb 14,5 TB. Összesen 1140 napot futott ami nagyjából napi 10 óra átlagban (7,5 éven keresztül). Ehhez képest rengeted a 400+ TB...A sokkal kevesebb futási idő mellett meg pláne.
Egyszerű rendszer meghajtónak használod vagy esetleg torrentezel meg játszol is rajta?
Érdekes, ez így nagyon soknak tűnik...de a kondíció 93% meg jó. Nincs elhasználódott blokk, nincs keresési, olvasási és javíthatatlan hiba...
Nem tudom mi okozhat ennyi adatforgalmat. Gyakran hibernálsz? Fut vmi "spéci" karbantartó szoftver?
424201 GB írás (~ 414,26 TB)
513119 GB olvasás (~ 501,1 TB)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!