Normális az, hogy 46% a kondíciója egy 1 és 3/4 éve vásárolt SSD-nek? A működési idő 233 nap, az irt adatmennyiség 103 TB és 366 nap hátralevő időt jósol a HD Sentinel.
A kondíció az írt adatmennyiséggel egyenlő arányban folyamatosan csökken.Ami nem azt jelenti,hogy 1 év múlva majd ki kell dobni.
Volt egy teszt ahol egy Samsung 850 pro ssd-re 9100TB adatot írtak mire tönkrement.
Szóval no para.
Köszi.
Nem Samsung hanem Adata. Az úgy tudom kevésbé bírja még ha nem is bóvli.
Játékkal egyáltalán nem játszom, torrenttel sem foglalkozom, ugyanakkor olyant fejlesztek, ami állandóan módosít adatfájlt s el is menti azonnal, és magát a fejlesztést is újra és újra elmentem, szóval valóban a megszokottnál lényegesen nagyobb az adat írás.
Azonban ezek a lehetséges hibás beállítások érdekelnek, mik okozhatnak plusz felesleges adat írást?
Megnéztem ezt a töredezettség mentesítést.
Azt írja:
"Az ütemezett tördedezettségmentesítés be van kapcsolva"
Ugyanakkor azt is írja:
C: sose futtassa
Rendszer számára fenntartott : sose futtassa.
Csak SSD van D vagy egyéb HDD nincs.
Most akkor be van kapcsolva nálam a töredezettségmentesités vagy nincs?
Azt tudom, hogy SSD- nem szabad bekapcsolva lennie s eddig azt hittem, hogy nincs.
De most nem egyértelmű be van kapcsolva s le van tiltva, vagy működik?
A gyakoriságra hetente van írva, szerda 1 órára van kijelölve s minden lemez be van pipálva.
De eddig azt hittem, hogy ez a másik ablakban levő sose futtassa beállítás letiltja.
Akkor ez még hogy van?
És milyen hibás beállítások, használatok szokások, okozhatnak még indokolatlan adat írást?
Pl. ha sok ablak van nyitva s gyakran megtelik a RAM akkor elkedi az SD-t írni s újraírni?
Esetleg egy RAM bővítés kíméli az SSD?
Gyakori nálam, hogy régebbi és új verziójú alkalmazás párhuzamosan fut összehasonlítás végett s megehet, hogy megtelik a RAM s az SSD-t használja RAM helyett. Akkor ez folyamatos újraírás s jobban járnék anyagilag, ha plusz RAM vásárlással kímélném az SSD-t?
Nem bóvli, csak léteznek eltérő technológiák, mindegyik más bír ki, a TLC gyors, de a tartósságával bajok vannak:
Nem értem, ez azt írja, hogy lassabb is lesz és hamarabb is megy tönkre, csak ép olcsóbb.
Mindenesetre értem már a SLC, MLC, TLC közötti különbségeket, köszi, azonban még mindig ott a kérdés, hogy a pl. a Sasmung, A WD és a Klingston esetében ugyanaz a technológia mellett nem gagyibb e egyik a másikhoz képest?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!