Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek megérné ez a mini...

Szerintetek megérné ez a mini számítógép?

Figyelt kérdés

[link]

Érvek és ellenérvek?

2019. jún. 6. 02:55
1 2 3
 11/29 MGéza ***** válasza:
2019. jún. 6. 08:13
 12/29 MGéza ***** válasza:
100%
Érv mellette a kis helyigény, csendes, ennyivel kifújt. Ja igen, ebbe még kell egy merevlemez. Arra nem árt még 10-20k körül számolni, attól függ mennyi tárhely kell. Ha zajérzékenyek vagytok akkor ssd ajánlott, legalább 240Gb.
2019. jún. 6. 08:19
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Mar megvalaszoltuk az elozo kerdesben amit feltettel, de tudod mit? Vedd meg.
2019. jún. 6. 09:02
 14/29 anonim ***** válasza:
Simán megéri, és az ipontól rendeld meg, onnan legalább használt mocskot küldenek ki, utána elérhetetlenek telefonon és emailben is! Lol
2019. jún. 6. 10:19
 15/29 A kérdező kommentje:

azért fontos, hogy ne legyen benne ventillátor, mert az folyamatosan zúg, és nem lehet élvezni a csendet, a zenét.

aztán a foyamatos légáramlás behúzza és felhalmozza a készülékházba a háziport, amiben megtelepszenek a kis poratkák és pókok is, valamint házipor allergiát okoz, pókháló esetén a forgó ventillátor bedarálhatja a pókot, ami nem humánus, mi vegák vagyunk és védjük a kis állatokat, Isten pici teremtményeit. aztán a ventillátor csak egy bizonyos fordulatszámra van kalibrálva, utána tönkremegy, és nem garanciás, ekkor nagy lesz a hangja, veszettül kattog, zúg, vagy ami még roszabb, hogy teljesen leáll, amikoris tönkremegy a proceszsor, hiszen nem bírja leadni a hőtt

2019. jún. 6. 10:26
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen i3 vagy i5 procit érdemes venni, a "T" jelölésűekre elképzelhető, hogy tehető passzív hűtőborda is, tehát hogy esetleg tudnak passzívan menni.

Nem tudom lehet -e jó, korszerű Intel Nuc megoldás, ami megfelelne, vagy hogy a nagyság mennyire jelent problémát.

Ha a ventillátor-elhasználódás miatt aggódsz: Be Quiet! Shadow Wings ventik a házba, Be Quiet! hűtő a processzorra és ezekre sok órás üzemidőt jósolnak.

2019. jún. 6. 11:24
 17/29 MGéza ***** válasza:
100%

Ha a pókokért aggódsz akkor szólok, hogy már régen feltalálták a porszűrőt és a ház is tiszta marad. Aki nem tisztítja annak beragad, másnak nem nagyon. Egyébként nekem CM hűtőm van és 120mm ventivel hangját alig hallani.

Még mindig azt a konfigot javaslom amit belinkeltem neked már régebben, vegyél rá egy ilyet és nem lesz zaj:

[link]

De csak megjegyzem, passzív hűtőt is le kell szerelni időnként mert kiszárad alatta a paszta. És a szálló por ventilátor nélkül is jelen van, ugyanúgy leülepszik rá és rontja a hűtőképességét.

2019. jún. 6. 11:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező azért ott, ha zenét hallgatsz nem mindegy, hogy egy windows 10-en hallagtod, vagy mondjuk egy minimál telepítésből összerakott arch lapú linuxon pl: Arcolinuxon.

Windows 10 alatt nekem Lenovo Thinkpad x230-as egyszerűen zúg, mert i5-3320m proci van benne, aztán az nem egy takarékos jószág.

Arcolinux alatt viszont nem lehet hallani a ventillátor pörgését szóval igen halk, pedig már 2012-es gép és nem egy mai darab...

Egy dolog ez, hogy átáltam linuxra, a másik pedig,a win 10 frissítések miatt...Pedig eredeti win 10 pro-van rajta.

Dual bootot használok, de már átszoktam arcolinuxra:

Win 10 pro

Arcolinux

2019. jún. 6. 12:00
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért léteznek már olyan ventik, amiknek a zúgását észre sem lehet venni. Meg aztán egy komolyabb gépen sem tiltja meg senki, hogy passzív hűtést használj. ;)

A porallergiánál pedig elhiheted, nem az az egy kis ventilátor fog döntő szerepet játszani. Egyrészt ami levegőt az felkavar, az elhanyagolható. Másrészt meg a porallergiát a poratkák ürüléke okozza, és célszerű a probléma forrását megszüntetni. Ha nincs allergén, amit fel tudna kavarni, akkor ott aztán cirkulálhat a levegő, nem fog allergiás tüneteket okozni. És egyébként ahol poratka van, ott az előbb fog a kárpitban és ágyneműkben tanyát verni, mint a PC-ben.

A pókok pedig jobban szeretik a nyugodtabb helyeket. Szívesebben építenek hálót oda, ahol nincs folyamatos légáramlás.

2019. jún. 7. 08:38
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Átolvastam a másik kérdésedet is.

Felesleges bármit mondani. Te csak azt a válastz fogadnád el, ami 100%-ban egyezik a te elképzeléseddel. Mondjuk akkor meg nem értem, hogy miért kell kérdezni? Vedd meg, amit szeretnél, és legyél boldog. Tök felesleges itt érveket és ellenérveket csatáztatni, te eldöntötted, hogy mit akarsz, és bármilyen más ötletet, javaslatot mereven elutasítasz.

2019. jún. 7. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!