Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Disk boot failure insert...

Disk boot failure insert system disk and press enter?

Figyelt kérdés
A gépem már egy jó ideje ezt írja ki, a napokban néhány vezetéket kihúztam és utána vissza dugtam és azóta nem ír ki semmit se. Ebben az esetben hogyan ellenőrizhetem le hogy a HDD elromlott e vagy sem?

2019. jún. 2. 09:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Rosszul csatlakozott a merevlemez és ezért nem talált a BIOS bootolható rendszert.

Megigazítottad és most már talál.

van ilyen.

2019. jún. 2. 09:57
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de most a loading operating system szöveg után teljesen fekete a kép, hogyan ellenőrizhetem le azt hogy most a HDDvel van a gond vagy sem, és akkor jelen esetben mi a probléma?
2019. jún. 2. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Úgy hogy kipróbálod egy másik gépben a HDD-t.
2019. jún. 2. 10:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ahogy az első hozzászóló írta, rosszul csatlakoztattad a kábeleket, emiatt összeomlott a windows. Azért ennyi kevés egy HDD-nek is, hogy megsérüljön, de nem árt ellenőrizni. Ahogy írták is, átrakhatod másik gépbe, de szerintem elég, ha újratelepíted (azt ebben a helyzetben már úgyse úszod meg) majd letöltöd a HDD Sentinel-t. Már a próbaverzió is kijelzi a lemez fizikai állapotát.
2019. jún. 2. 10:25
 5/13 anonim ***** válasza:

Félreérthető volt a kérdésed. Azt hittem megszűnt a gondod.

Bocs.

2019. jún. 2. 10:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem megemlíteni hogy a hiba egy Windows 10 újra telepítés után kezdődött. Gépezés közben egyszercsak befagyott a gép, újra indítottam és nem müködött. Windowst pendriverol újra lehet telepíteni? (köszönöm a kommenteket)
2019. jún. 2. 10:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Újra lehet tenni. Rufus nevű alkalmazással tudod a windows telepítőt USB-re írni. De akkor előtte ellenőrizd újra a kábeleket. Sőt töltsd le a Hiren's Boot cd legújabb változatát. Azt is ki lehet írni Rufussal pen-re, vagy lemezre írva boolotsz róla. Tartalmaz egy csomó diagnosztikai programot, letesztelheted vele a merevlemez állapotát és ha minden ok, mehet a telepítés. De akkor már a ram-okat és az optikai meghajtó (ha van) kábeleit is ellenőrizd, hátha azok miatt fagyott meg a telepítés.
2019. jún. 2. 10:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Persze újra. Ma már szinte mindenki pendriveról telepít.

2019. jún. 2. 11:55
 9/13 A kérdező kommentje:
A Rufus segítségével rá lett telepítve a pendrivera a Windows 10. Egy ismerősnél le lett tesztelve, és ott rendesen müködött, de nálam valamiért ezt írja ki: Error: Legacy boot of uefia media.
2019. jún. 4. 11:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem állítsd át a Boot opciókban a Legacy bootot AHCI-re és úgy próbáld meg. Illetve tényleg célszerű lesz áttenned másik gépbe a HDD-t és futtani valamilyen diagnosztikát, minimum egy HDD Sentinellel megnézetni.
2019. jún. 4. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!