Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Volna egy régi Pentium-S-es...

Volna egy régi Pentium-S-es őskövületem, amivel kapcsolatban lenne kérdésem: Bekapcsoláskor azt irja, hogy "Disk boot failure, please insert system disk and press enter" (? )

Figyelt kérdés
A másik fura dolog pedig, hogy ha bedugom a billentyűzetet, akkor nem érzékeli a monitor a gépet, de ha nincs bedugva, akkor viszont igen, és így sajnos nem tudok belépni a BIOS-ba se, meg semmi. Volna esetleg valami ötletetek a hiba megoldásával kapcsoltban?
2014. jún. 24. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti, hogy nem tudott oprendszert betölteni egy meghajtóról sem. Van benne merevlemez? Vagy valószínűleg meghalt, ha van benne.
2014. jún. 24. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
A régi számítógépek nem szeretik/ismerik az USB-t, ha USB-s a bilentyűzed. A monitor milyen? A kék csatlakozóssal a legvalószínűbb, hogy az jó. A billentyűzet pedig legyen olyan kerek kék csaflakozós, ha lehet. Talám így.
2014. jún. 24. 19:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Van benne merevlemez, de próbáltam másikkal is, azzal is ezt írja. A Billentyűzet nem USB-s, hanem eredeti kerek csatlakozós.
2014. jún. 24. 19:21
 4/6 Gábor_79 ***** válasza:
Jobb híján cserélj benne elemet, ha nem tetted volna. Megtréfálhat az is.
2014. jún. 24. 19:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Még egy ötlet: a kábelek. Lehet, hogy azzal a szalagkábellel van a baj. IDE kábel?
2014. jún. 24. 21:03
 6/6 A kérdező kommentje:
két kábellel is próbáltam, szóval nem hiszem, hogy azzal lenne a gond. Inkább a billentyű "ellenessége" ami fura. Esetleg erre van valami ötlet? :/
2014. jún. 25. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!