Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem érzékeli a merevlemezt a...

Nem érzékeli a merevlemezt a windows. Miért? (disk boot failure insert system disk and press enter)

Figyelt kérdés

Win 10em van. 2 db merevlemez (320gb, 1 tb) A 320 gb-s hddre van feltelepitve a windows. Ahogy bekapcsolom a gépet, még be se töltött, de az a hiba üzenet fogad hogy: "disk boot failure insert system disk and press enter"

Beraktam a telepito cd-t, és ott ahol be lehet allitani a patriciokat, nincs ott a 320 gb-os hdd. Haveromhoz átvittrm, ott érzékelte. Az en bios-omban is erzekeli hogy ott van egyébként. Ott van a neve meg minden, de valamiért nem tölt be. (Bocsi hogy ilyen hosszú lett a szöveg)

#hiba #HDD #merevlemez #érzékelés #disk boot failure insert system disk and press enter
2016. febr. 19. 17:58
 1/4 Komplikato ***** válasza:
Csak én nem értem a kérdésedet? Mi köze a dolognak a Windowshoz ha el se kezd bootolni a lemezhiba miatta a Bios? A jelenlegi Bios verzióknál akkor van ilyen ha nincs egyértelműen kiválasztva a boot eszköz több HDD közül a boot beállításoknál. Nekem is anno okozott problémát mire rájöttem, régebben elég volt beállítani, hogy a HDD az elsődleges ... most már nem.
2016. febr. 19. 18:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző tökéletes válasz, de hogy jobban értsd: állítsd be a BIOS-ban, hogy a 320 GB-os merevlemezről bootoljon. A hibaüzenetet azért kapod, mert jelenleg egy olyan eszközről próbál bootolni, amelyiken nincs op.rendszer.
2016. febr. 19. 18:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Regi Biosom van. Egyebkent tudom hogy semmi köze nincs hozzá, csak probaltam keresni megoldast es ottbis leirtak az op.Rndszert. Gondoltam en is leirom. Artani nrm art:DDD
2016. febr. 19. 20:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Régi BIOS-ban is be lehet állítani.
2016. febr. 19. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!