Megéri lecserélni egy másik Intel Xeon processzora?
mire és mennyit szánnál rá
őszintén szerintem nem ér 240 eFt(árukereső szerint) többletet egy 4 magos szerver CPU amit használtan tudnál legfeljebb megvenni
ha meg nem szerverre kell ott az i3/5/7/9 széria vagy konkurencia Ryzen3/5/7
ha szerverre és viszonylag "olcsón" Amd Threadripper 1920X
vagy Intel Xeon E5-2630
megj.: ha szervert használsz ennyit azért illene tudni :)
5 perc gugli
Az árukeresős oldalon lévő ártól egy kicsit én is lehidaltam, de mostanában használtan olyan 5-6 ezer forintba kerül.
Az a baj, hogy újabb processzorokat nem tudok a gépbe rakni, mert egy régi 771-es foglalat van benne.
#1.Itt szó sincs szerveres felhasználásról.
LGA775-s alaplapra be lehet tenni a 771-es Xeonokat és nagyjából a Quad széria erejével bírnak, kicsit alacsonyabb fogyasztással...
Kérdező:
Olyan 20%-al erősebb, ha nem kerül sokba a váltás és számodra előrelépés akkor megérheti.
Szerintem meg régi platformra már nem nagyon érdemes költeni, mivel olyan sokat nem dobna már rajta.
Így is elég sokat kifacsartál ebből a platformból, aligha lesz már érezhető változás.
szerk:
Amikor még írtam nem írta a kérdező hogy LGA771-es alaplapja van.
De a többi igazából megállja a helyét.
Egy Intel G41-es alaplap van a gépben. Hmm, eddig azt hittem, hogy 775-ös lapom van, de akkor gondolom a processzorfoglalat elárulta, hogy valójában 771-es, vagy rosszul gondolom?
Játékok terén mennyire tudna egy E5450-es még több FPS-t kicsikarni a videókártyából? Egy GTX 1050-es kártyám van, de a jelenlegi processzor mellett se olyan rossz a teljesítménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!