Intel Pentium Dual-Core E6500 2.93GHz tuningolás? Lehet / érdemes-e overclockolni az említett processzort a gyári hűtőjével, semmilyen egyéb ráfordítással (pl másik venti) kockázatmentesen? Részletek lentebb.
A config:
Alaplap: Gigabyte g31M-ES2L (775)
RAM (DDR2): Mushkin 2 GB pc26400 800 MHz
KINGMAX KLEE88F-B8NU6 NNIS 2 GB 1066 MHz azaz nem Dual Channelben vannak és csak 800 MHz-en muzsikálnak
Táp: LC-Power Office Series LC420H-12 V1.3 420W
Ház: HKC 7041NS
A többi nem tudom mennyire fontos azért leírom az esetleges fogyasztás számítás miatt:
VGA: GIGABYTE GF GT240 1GB
HDD: WD Green 5000AADS (500 GB, 7200 rpm)
WD Blue WD10EZEX (1TB, 7200 rpm)
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
CD/DVD író: LG GH22NS50
(2 billentyűzet, 1 egér :D )
(Win10 64 bit)
Amit esetleg még tudni kell:
Aida 64 Stress teszt során a legnagyobb hőmérséklet 55°C, de itt vannak az eredmények:
A táp venti nem olyan rég kerregett de a WD40 segített rajta, most azt hiszem minden rendben vele. Nincs a házban semmilyen venti, viszont mivel fölső tápos a gép, ezért az talán kavar egy kis levegőt az alaplap irányába is.
A proci hűtőpasztája soha nem volt "cserélve" és a gép már majdnem 8 éves.. Tudom ez nem egészséges de ahhoz nem merek nyúlni.
A "vegyél másik gépet" válasz nem ér, szeretnék majd idővel de most nem aktuális. :)
Bios-os manuális húzás és utána tesztelés érdekelne engem "szájbarágósan" .
Előre is köszi.
Mert mi a baj a táppal? Annyira öreg vagy rossz?
Amúgy nem hogy a Word, de a GTA 5 is elmegy ezen a konfigon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!