Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a konfigurációról? (Teljes gép, hangkártyával + perifériák) Az elkövetkezendő hónapokban milyen megjelenésekre érdemes várni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 1-2 hónapon belül szeretnék egy teljes PC-t összerakni plusz mellé perifériákat is vásárolni. Ár/érték arányban szeretnék minél jobban kijönni. A cél egy olyan gép, amivel megfelelő minőségben tudok filmeket nézni, zenét hallgatni (FLAC kiterjesztésűeket, nem MP3-at), valamint játszani (2560 x 1080 felbontás, 30-60 FPS Medium/High beállításokkal). Tuningot egyenlőre nem tervezek.

Ryzen proceszorok érdekelnének, úgy tudom ár/érték arányban jobb, mint az Intel. Ha jól tudom márciusban jön a 2. generáció ugyanúgy AM4-es foglalattal. Ez megjelenés befolyásolhatja a választott processzort, vagy csak annyiban, hogy így talán lejjebb megy az ára?

Videokártyából egy GTX 1060 6GB-os típust szeretnék, de gyártót még nem választottam. A cryptocurrency bányászok miatt most 200%-os túlárazottság van, emiatt nem tervezek addig ilyen kártyát venni, amíg nem esik vissza az ára legalább 100 ezer ft-ra. Ha jól tudom május körül jön az új generációs Nvidia kártyacsalád. Ez a megjelenés szerintetek miben fogja megváltoztatni az árakat, valamint az új családból érkezhet olyan kártya, amit hasonló max 100 ezres árért érdemesebb megvenni, mint a mostani 1060-1070-1080-as típust? Mivel a Ryzen procikban nincs GPU, emiatt egy GT1030-as kártyát vennék mellé. Ezzel eltudnék játszani pár régebbi játékkal, amik kimaradtak nálam és május-júniusig ellennék vele, amíg ki nem jönnek az új Nvidiák, valamint addigra összejönne a pénz a kártyára is.

RAM-ból DDR4-eset szeretnék. 3000 vagy 3200 mhz érdemesebb inkább? 2*8 GB elég lenne, viszont a RAM árak is az egekben vannak, ezért abból se vagyok hajlandó megvenni, mind a két 8 GB-os modult, először egyben vennék 8GB-ot és később, ha lement az ára (max addig várnék, amíg nem venném meg az erősebb VGA-t), venném meg mellé a másik 8 GB-ost.

Hangkártyát azért szeretnék, mert van egy HyperX Cloud II-es fejhallgatóm, plusz vennék ugye még mellé egy 5.1-es hangfalszettet. Tudom nem drága a hangfalszett, amit választottam, de még sosem volt ilyen rendszerem, nagy újdonság lenne ez is számomra. Később pedig (1-2 éven belül) vehetnék nyugodt szívvel egy minőségibb szettet, mert a PC és a hangkártya ugyanúgy megfelelő lenne hozzá. A fejhallgatóval is ugyanez a helyzet. Úgy tudom egy ilyen fejhallgatónál már látványos javulást képes elérni egy hangkártya, de majd később pár év múlva ebből is valószínűleg egy jobb félét vennék .

Egérből és billentyűből elég nekem valami egyszerű, nem lenne pénzem mechanikus billentyűre és 10k+-os egérre, meg szükségét sem érzem jelenleg. Egy dizájnos egyszerű strapabíró típust választottam mindkettőből úgy érzem.

Nos itt az eddigi terv a teljes konfigurációból:

Monitor: LG-29UM69G-B

Egér: ASUS ROG Sica

Billentyűzet: Hama uRage CyberBoard Premium 113755

Hangfal: Serioux SoundBoost HT5100C 5.1

Hangkártya: CREATIVE Sound Blaster Z

Kontroller: Xbox One S Controller

Ház: ZALMAN Z1 fekete

Táp: BE QUIET! Pure Power 10 500W CM

Alaplap: ASUS PRIME B350-PLUS

Processzor: Ryzen 5 1600

Memória: Valamilyen 2*8GB DDR4 3000 mhz

VGA: Valamilyen GTX 1060 6 GB

SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU

Köszi a segítséget előre is. Már nagyon lázban égek. Remélem márciusban elkezdhetem beszerezni az alkatrészeket. Sajnálom, hogy a VGA nem fog még tökéletes lenni, de szerintem megéri várni annyit, hogy ne kelljen feleslegesen 50+ ezereket elköltenem, addig pedig egy 20 ezer ft-os kártya is kitud tökéletesen szolgálni. Filmeket nézni meg zenét hallgatni pedig ugyanúgy tudnék minőségi szinten lejátszani (minőségit úgy értem, hogy a mostani laptop és 10 éves 2.1-es hangszóróimhoz képest)

2018. febr. 10. 17:03
 1/1 A kérdező kommentje:
Ja igen azt lefelejtettem, hogy HDD-vel is várnék. Pénzügyileg így is nagyon súrolom a keretet, amit megéri majd lehet magánszemélytől garanciálisan vásárolnék. Ahogy megtudom oldani a legolcsóbban. Igazából ez a 250 GB-os SSD is kitudna bőven szolgálni. Játékokból nem kell egyszerre telepítve lennie 10-nek. Filmből/sorozatból ha nézni akarok valamit letöltöm és megnézem egy héten belül, zenéből se hallgatok 10 GB-nál többet egyszerre.
2018. febr. 10. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!