Lapozó fájt vagy más néven virtuális memória érdemes ki kapcsolnom?
Figyelt kérdés
Rendszer ssd-van 128gb. Memóriám 16gb ddr4 2400mhz. Hogy ne menjen tönkre hamar az ssd-ém meg nincs is szükségem lassú szar virtuális memóriára. Lesz-e gond ha ki kapcsolom ?2018. febr. 7. 10:00
1/5 anonim válasza:
Ha jól tudom ki is kell kapcsolni.Nem lesz gond.
2/5 anonim válasza:
16GB RAM mellett elvileg nem lehet(ne) gond. DE! Vannak programok amelyek mindenképpen használják a virtuális memóriát valamiért. Én ilyen problémába ütköztem pl.: Cities Skylines esetében, hogy hiába volt bőven elegendő (szabad) memória, állandóan kidobált. A megoldás pedig az volt, hogy a memóriával megegyező méretű virtuális memóriát állítottam be (előtte is volt beállítva, csak minimális méretű).
3/5 anonim válasza:
Lesz bizony, mivel a legtöbb program simán feltételezi, hogy van, és furcsa hibákkal száll el, ha mégsincs. Nem kell túllihegni az SSD kérdést sem, állíts be automatikus méretet rá és kész.
4/5 anonim válasza:
Ne piszkáld azt a lapozófájl beállítást. Hidd el jobban tudja a Windows, mint te, hogy mennyi kell neki. 16GB-nál már nem nagyon fogja semmi használni (max. Photoshop meg ilyenek).
5/5 anonim válasza:
A lapozófájl nagyon szereti a gyors háttértárakat, és sokat is tud segíteni, ha már ehhez kell nyúljon a rendszer. Akkor miért kéne elkerülni, hogy ez az SSD-n legyen? 16GB RAM mellett egyébként sem fogja sűrűn használni a rendszer.
Egyébként 6 éve használok SSD-t, mindig azon volt a lapozófájl, vagy épp a swap partíció. Mindkét eszköz tökéletesen működik, nem használódtak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!