4K vs 120 (vagy több) Hz vs virtuális valóság szemüveg. Melyiket érdemes megvenni?
4K:
Mostanában egyre olcsóbbak a 4K-s TVk de ahogy látom ezeknek a nagyrésze csak 30Hz-s ami engem megőrítene. A 60Hz-s monitorok pedig nagyon drágák.
120Hz:
Ahogy látom vannak nem túl drágák is, az egyetlen probléma hogy nekem viszonylag nagy monitor kellene (32" körüli). Most van egy 32"-os TV-m és mellette két 22"-os. Mivel a nagyobb monitorok drágák ezért azon is gondolkoztam hogy veszek 3db-ot és összekötöm eyefiniti módban de ez megintcsak drága lenne.
Virtuális valóság szemüveg:
Ezt is néztem de ez a technológia viszonylag új és nem tudom mennyire időtálló egy mostani szemüveg (Az is lehet hogy pl 3 év múlva már 5x jobb lesz feleannyiért)
A keret: 150-200 ezer ft
A gépem:
Intel I5 4690 processzor (4x3,5 GHz
Sapphire R9 290 vapor-x videókártya
Cosair 4X4 (16) Gb ram (1600 Mhz)
Asus H97-Pro Gamer alaplap
120 Gb Samsung SSD + 1TB WD vinyó
FSP 600W Hyper 600 táp
Aerocool GT-A Black-Edition ház
használtan három monitor kb 100k.
a tv akkor jó,ha messze ülsz.
a vr meg akkor,ha mindent látni akarsz,még a hátad mögött is.
amúgy a vr szemüveget messziről használni nem jó,ellenben a tv-t is nehéz a fejünkre húzni.
én a három monitort javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!