Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok jó monitort játékra?

Martinez07 kérdése:

Tudtok jó monitort játékra?

Figyelt kérdés
A kép frissítés 144hz legyen, és ha lehet akkor ne legyen több mint 110 ezer forint.

2019. máj. 20. 21:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez, ha belefér:

[link]

Ha nem:

[link]

2019. máj. 20. 21:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Asus VG248QE. olcsó, 144hz.
2019. máj. 20. 22:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha most vennék új monitort én valszeg ezt venném.

[link]

2019. máj. 20. 23:12
 4/11 anonim ***** válasza:

#3 akkor s*@arul járnál, mert ez VA paneles, az meg játékra hányadék.

Az a gond, hogy azt sem tudjuk mekkora felbontás kell, meg milyen konfig mellé.

2019. máj. 20. 23:51
 5/11 anonim ***** válasza:

"mert ez VA paneles, az meg játékra hányadék."

Két VA panel között is óriási lehet az eltérés, van ahol annyira jól redukálható a ghosting, hogy még egy gyorsabb TN mellett se nagyon veszed észre. Na mondjuk ez a samsung amit linkeltek pont nem ilyen, de nem minden VA rossz játékra. Pl amit az első linkelt AOC, az is VA de megfelelően beállítva kitűnő játékra is.

Kérdező, mi a cél? Ha csak szemből nézni és online multi fps, akkor ennyiért bőven kapni jó 240Hz-es TN paneles megoldásokat is, az acer meg a dell is gyárt ilyet, még olcsóbban is.

2019. máj. 21. 00:24
 6/11 anonim ***** válasza:

3 as vagyok.

Tesztek alapján sincs 6ms -nél rosszabb válaszideje annak a Samsung paneles monitornak és többnyire elégedették vele az emberek. Amíg nincs szemmel látható a ghosting szerintem nincs probléma.

Amoled kijelzős telefon és VA paneles TV után én már nem vennék TN vagy IPS monitort 1000 körüli kontraszt aránnyal.

2019. máj. 21. 14:57
 7/11 A kérdező kommentje:

intel core i7 8700

8 GB DDR4 ram

gtx 1060 6gb config mellé lenne

2019. máj. 21. 16:26
 8/11 anonim ***** válasza:

# 6

[link]

Élőben volt hozzá szerencsém egy fél órára egyik ismerősnél, nem volt ez rossz, de ennyiért biztos nem vennék ilyet. Mm jó vétel ez, ha nem gond, hogy hajlított, nem kompetitív fps a cél, és nem kell freesync/gsync se, ellenben kell a jó kontraszt és színhűség és az 1440p felbontás.

Persze ez a mostani 95k-s árra vonatkozik.

"Amoled kijelzős telefon és VA paneles TV után én már nem vennék TN vagy IPS monitort 1000 körüli kontraszt aránnyal."

Attól függ mi a cél. A monitorom nekem is VA, a telóm amoled szintén, ellenben hiába egy eléggé ghosting mentes va monitorom van egész jó input laggal, egy gyorsabb tn elé leülni jobb dolog multiban. A mai újabb TN panelek, pláne kalibrálva egész szép szintet hoznak, nincs ips glow, nincs ghosting, ellenben gyors és olcsó. Ennyiből már kapni 240Hz-es, freesynces alacsony input laggal rendelkezőt is. Minden azon múlik mire kell.

Kérdező, még mindig azt nem tudjuk mire kell. Ha tényleg komolyan vett, és gyors kompetitív fps az elsődleges cél, akkor egyértelműen valami TN kell. Ha meg legalább ennyit játszanál single is és fontos a képminőség meg a jó kontraszt, akkor VA. Ha meg nem szemből nézed valamiért(miért tennéd), akkor IPS. Mondjuk én személy szerint rühellem az ips glow-t, így nálam az ki lenne zárva.

2019. máj. 21. 17:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Kompetitiv fps játékokra kellene.
2019. máj. 21. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Mekkorát szeretnél? És felbontásnál mi a cél?

Én a magam részéről a sokak által szeretett Full HD/24 colon mozgok amikor kompetitív a cél, erre a kereted felett nagyon picivel a legjobb választás:

[link]

[link]

Olcsóbban pl ott a aoc g2460pf

2019. máj. 21. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!