64 GB-os pendrive-om 32 GB-osra csökkent windows 10 telepítés közben. A pendrive-ot formáztam meg egyedileg, amiről a win10-et telepítettem. Hogy tudnám visszaállítani 64 GB-osra? Bővebb infó a kérdés alatt.
Köszönöm, de ezzel a linkkel az előbb találtam csináltam meg: [link]
Viszont ha már itt vagy, lehetne még egy kérdésem? :)
A pendrive-ot NTFS vagy exFAT-ba formázzam, és a lemezfoglalási egységet mire állítsam hogy a legoptimálisabban tudjam használni szerinted?
Én ezt a pendrive-ot film nézésére használom csak, meg most épp újra telepítettem vele a gépet.
Nem emlékszem már pontosan, de volt hogy úgy volt megformázva hogy ha egy 30 gigás FULLHD filmet akartam rá feltenni vagy nagyobb cuccot azt írta a fájlrendszernek túl nagy ez a file, ilyet nem támogat vagy valami hasonló. Nem tudod melyik az amelyiken korlátlan nagyságú videó felrakható? És amúgy ezek között én mezei felhasználó bármit is érzékelhetek a fájlrendszerek között ?
NTFS:Naplózó fájlrendszer(értsd folyamatosan írja a fájlműveleteket), éppen ezért nem ajánlott pendrive esetén mert túl sokat ír a memóriacellákra.(amiknek amúgy sem tesz jót)
exFAT:Igazából a legjobb választás lehet mert bármekkora fájl is felmehet rá(FAT32 esetén a limit 4GB volt fájlonként), viszont belefuthatsz olyan eszközbe ami nem ismeri ezt a fájlrendszert.(Win XP-s PC-be akár, TV-be vagy Hi-Fi eszközbe)
Én inkább az exFAT-t javaslom.
Lemezfoglalási egység nyugodtan lehet alapértelmezett.
De elméletileg minél kisebb annál kevesebb a helyveszteség.(fájlonkénti lefoglalt minimális helyet jelenti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!