Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretnék újítani a gépemen,...

Szeretnék újítani a gépemen, nemtudom hogy jó lenne e-? Többi lent

Figyelt kérdés
Tehát, szeretnék újítani a gépemen, konkrétan a videokártyámon, mert elég rossz. (játékokhoz kéne) A kérdés az lenne, hogy a procim (AMD Phenom II x6 1055T, 6magos) elbírna esetleg egy GTX 1050 vagy GTX 1060 4gb videokártyát. Számítógépboltban már voltam, csak hülyeségek mondtak.Nem nagyon értek a gépekhez, de annyit tudok, hogyha szar a proci akkor szétcseszheti az egész gépet egy oda nem illő videókártya. A keret megvan rá, csak nem akarom megvenni ha aztán semmi értelme mert nem illik oda. Elöre köszönöm a válaszokat!? :)

2019. máj. 10. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod, szét nem cseszi, de a proci miatt a GTX1050 is fél gőzzel fog menni.

Gyűjts új gépre vagy konzolra, manapság 2GB-os vga-t már ne vegyél. Max ha használtan pár rongyért odavágják.

Hidd el régi már az a konfig, nem éri meg még többet belefeccölni.

2019. máj. 10. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár ahogy nézem a 2GB-os 1050 végül is jó mellé, de akkor is az a véleményem h. újat ne vegyél.
2019. máj. 10. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Mennyi kereted van összesen? Mert lehet ésszerűbb lenne egy némileg újabb alaplap procival is..

A RAM-ok talán menthetőek, remélhetőleg a tápod nem egy fo$, bár sajna sok rá az esély.

De egyébként egy rx570/580 mellett nem nagyon érdemes venni már Nvidiát. Én is moat váltottam GTX 1050 Ti-ról rx580-ra, ami vicces mert kétszer erősebb, mégis egy árban vannak szinte.

2019. máj. 10. 23:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és talán egy GTX 1060 ami 4giga azt elvinné esetleg? Vagy teljesen kéne egy új konfig? Konzolt azt max klaviatúrával vennék, mert nem kedvelem. Mindenféleképpen gépen szeretnék játszani. Akkor próbálkozzak, vagy inkább vegyek egy full új gépet?
2019. máj. 11. 06:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Full új gép a jó választás.
2019. máj. 11. 12:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy új gépet jobb lenne összerakatni itt. De kész "gaming" gépet boltból összerakottat ne vegyél, mert dupla áron adják és általában a táp is gyenge.

Szóval érdemesebb mondjuk pcx-en kiválasztani a dolgokat és úgy megrendelni.

Egyébként nem tudom milyen 4gb-os GTX1060-ról beszélsz, mert olyan nincs. 3gb-os és 6 gb-os verzió van csak. Viszont a kettőnek az új árai között ahogy láttam már nem sok a különbség..

Hacsak nem vagy Nvidia fan, inkább az rx580-at ajánlanám, 4 és 8gb-os verziója van. Ha FHD-n akarsz játszani, akkor bőven elég az olcsóbb 4gb-s, mert csak 5 fps a kettő közötti különbség.. De ha jóval olcsóbban találsz, akkor az rx570 is jó választás lehet, mert az sincs sokkal lemaradva az 580-tól.

Ha akarsz mondjuk 1440p-ben játszani, akkor érdemes lehet a 8gb-s, másképp nem ezekből a kártyákból.

Az rx580 8gb és a GTX1060 6gb nagyjából egy árban vannak, 65 ezer körül vannak újanon már, de némileg időtállóbban bizonyosul az AMD.

Sokan az Nvidia ezen kártyáit a tej lejáratához viszonyítják, míg az új, főleg rx5** szériás kártyákat meg a borhoz hasonlítják.

De igazából te döntsd el, hogy melyiket akarod majd az új gépbe. Némileg egy árban vannak, erősségre meg talán pár fps szól az amd javára, de ezek játéktól is függnek.

3gb-os 1060-t ne vegyél már szerintem, kevés lesz a 3gb. Ha ezekben gondolkozol, akkor inkább rx580 4gb jobb választás jóval.

GTX1050 Ti lassan közeledik a vicc kategóriához, felém például a használt áráért veszel garis rx580-at. Szóval azt inkább ne.

A gépedet mindenképp megérné cserélni, ehhez a procihoz kár lenne bármiféle videókártyát betenni bottleneck miatt. Persze ha jelenleg nincs pénzed másra, arra a kis időre beteheted a videókártyát amit kinéztél, de akkor biztosra vedd, hogy a tápod megfelelő-e hozzá.

2019. máj. 11. 13:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! 😀
2019. máj. 12. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!