Az lenne a kérdesem hogyszámottevő-e a különbség az 1ms és a 4ms között?
A monitoroknál a latencyt nem írják ki, csak a response timeot, ami nem összekeverendő. Ha a gyorsabbat veszed, akkor nem fogod 3 ms-sel gyorsabban észrevenni az eseményeket. A válaszidő azt írja le, hogy mennyi idő alatt vált át teljesen egy pixel két szín között. Nekem egy régebbi, 25ms válaszidős IPS kijelzőm van, egymás mellé téve semmivel sem gyorsabb, mint egy 1ms monitor, de bizonyos színeket, pl a sárgát látványosan lassan tölti be, de a változás azonnal észlelhető, csak fakóbb színben.
A gamer világban ez az egyik nagy hoax, amire figyelni kell. Bár nem kell meglepődni, a ledvilágítás, a millió DPI-s egerek, a 7.1 fejhallgatók és a gamer székek mellett még van egy csomó hely, ahol le lehet húzni egy csomó pénzt a fogyasztókon.
Részletek itt:
Ips jobb mint a tn, tessék példa, felül 2ms Tn, alul 8ms Ips:
Egyébként nekem 5ms válaszidejű Tn van és kicsit sem szellemképes. A tn hátránya leginkább a beláthatósági szögben van: Felülről vagy oldalról nézve már nem látod rendesen. Állítólag a színhűsége rosszabb, de én ezt nem tapasztalom, illetve engem nem annyira zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!