Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Garvesztes az alaplap?

Garvesztes az alaplap?

Figyelt kérdés

Féléves alaplapomnál folyamatos adatátviteli hibák jelentkeznek. Már letesztel memóriákat, processzort és háttértárakat, amik hibátlannak bizonyultak, a táp 5 és 12 voltos ágaira is rámértem feszültségmérővel, viszont hosszabb üzemidő után mint az SSD-re és HDD-re sérült adat kerül (CRC error, utána jön a fájlrendszer hiba, kékhalál, az adatot nem lehet elérni stb.). Így az alaplapot gondolnám a ludasnak. Szét is kaptam, hogy visszaküldöm az alaplapot garanciába. Viszont amikor a műanyag védősapkát helyeztem fel a processzorfoglalatra, elhajtottam három tüskét. Tűvel visszahajtogattam ereti állapotára, viszont a fény máshogy törik meg azokon, látni, hogy azokkal volt valami susmus. Emiatt lehet az alaplap garanciavesztes?

Képek:

[link]

[link]

#garancia #alaplap #elhajlott tüskék
2019. ápr. 1. 21:46
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Meglett a hiba. A RAM órajele automatára volt állítva. Az egyik RAM 2100 másik 2400-as. Az alaplap automata módban mindig az első slot-ban lévő memória órajelére állt be. Így amikor a magasabb órajelű volt elöl, a 2100-ast túlhúzta 2400-ig, az meg dobta az error-t. Kézzel belőve 2100-re 3 óra 14 perc teszt után is 0 error.

Köszönöm a segítséget!

2019. ápr. 4. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!