Mitol kapok folyamatosan kekhalalt?
Tudom, hogy erre a kerdesre nem lesz egyszeru ennyi informacio ismereteben valaszolni, de talan aki nalam okosabb, tudna valami tampontot adni, amerre elindulhatok.
Toshiba Satellite A-100-784 (PSAANE) tipusu laptopom van, eleg uj, most lesz egy eves. Kb egy honapja kezdett fagyogatni, kekhalalt kapni mikozben jatszottam (World of Warcraft - nem olyan horribilis gepigeny, birnia kene, raadasul regebben nem csinalta). Probalom szegenyt a legkevesebb attrocitasnak kitenni, jatek kozben mar nem fut se Firefox, se Winamp, semmi, ami nem eletbevagoan szuskeges, de igy is naponta 1-2x meghal.
A pontos hibauznetet nem sikerult meg elolvasnom, mivel a kek kepernyo csak par pillanatra villan fel, utana a rendszer rogton ujraindul.
Eloszor a virtualis memoria meghibasodasara gondoltam, vagy esetleg arra, hogy elfogyott, de rendben van, ez nem lehet problema.
Van valami otlet, vagy hogy egyatalan, hol tudnek utananezni a pontos hibauzenetnek?
Állítsd be, hogy ilyenkor részletes memóriatérképet készít.
Utána ezt küldd el a M$-nak.
Azt nem írtad, hogy milyen operációs rendszered van, feltételezem, hogy XPt használsz. XPben leggyakrabban driver vagy kernel hiba miatt van BSoD. Ügyelj arra, hogy a megfelelő driverek legyenek felinstallálva minden eszközhöz.
Ki lehet kapcsolni a control panelben az automatikus újraindítást XP alatt, hogy megnézhesd a hibaüzenetet, de károsíthatod vele a gépet és nem hiszem, hogy mondana neked valamit is. Bár ennek pici az esélye, úgy járj el, hogy figyelmeztetve lettél.
Az is előfordulhat, hogy egy vírus kilövi az oprendszered alól a létfontosságú processeket, az is előfordulhat, hogy hibás a winchestered vagy a memóriád esetleg valamelyik más hardvered, vagy íráshiba fordult elő az oprendszer, valamelyik frissítés vagy drivertelepítés közben. Na de a legvalószínűbb a hibás driver.
Driverproblema - igen, ez lehetseges, alapvetoen vistaval adtak a gepet, am edesapam mindenkepp huszarkodott, hogy o ujrateszi nekem: azota is talalok rosszul installalt drivereket.
Valoszinu, hogy nekem nem mondana semmit a hibauzenet, de masnak esetleg igen :) Pontosan hol tudnam kikapcsolni az automatikus ujrainditast (be kell maszni BIOSba? Mert akkor inkabb masra bizom)?
Nem, semmi Biosban nyúlkálásról nincs szó, most az operációs rendszerről beszélünk.
Start menü - Beállítások - Vezérlőpult - Rendszer -
Itt a speciális fül
Indítás és helyreállítás - Beállítások és ott ki kell szedni a pipát annál hogy automatikus újraindítás.
Ne feledd, hogy az automatikus újraindítás nem csak kényelmi funkció, hanem a géped épségét is hivatott megőrizni, ha kikapcsolod és valami baj van akkor lehet hogy nagyobb baj lesz.
Előbb próbálj meg minden drivert újrainstallálni.
Töltsd le ezt a progit leírja a kékhalál kódját és h melyik driver okozta, és nem kell semmit se állítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!