A kulso winchesterem, miota ujra bekapcsoltam a laptopom, nem mukodik. Halk pittyeges jon belole, villogas helyett folyamatosan vilagit, es a laptop fel sem ismeri. Mi tortenhetett? Fontos adatok vannak rajta.
Hát, sok reményt ne fűzz a sikerhez, de én a következő dolgokat próbálnám végig:
0. Újraindítanám a gépet. Néha ez is segít.
1. Eközben megnézem a külső vinyó kábeleit, tápellátását, van-e rajta kapcsoló stb. Nem csúszott-e ki vagy sérült meg valamelyik kábel, nincs-e valami off kapcsoló a vinyón.
2. Megpróbálnám másik gépre rádugni, hátha.
3. Megpróbálnám linux alól megnézni, mit mond rá. A Linux alapból bőbeszédűbb, mint a Windows ilyen kérdésekben, hátha mond valami okosat.
Linuxom nincs, a tobbit pedig mar megprobaltam. Nem...
Lehetseges vmifele adatmentes?
Hát akkor szerezz egy linuxot. Kiírod cd-re, cd-ről fut a komplett oprendszer, telepíteni nem kell. Ilyen analitikus célokra jó, ha tartasz egyet otthon a polcon. Ha teljesen behal a gép, akkor is nagyon hasznos, ha van kéznél. Itt találod:
Próbálkozhatsz adatmentő programokkal, keress rá arra, hogy myrescue (elvileg windows alól is megy, a posix és windows kulcsszavakra keress, ha segítség kell).
Ha külső USB meghajtóként nem jutsz vele dűlőre szedd ki a házból és belső meghajtóként kösd be egy asztali gépen.
Ha "csak" a ház elektronikája ment galyra, akkor jó esélyed van rá, hogy az adataidat lementsd.
Aztán ráeresztheted a Hard Disk Sentinelt is, hogy érdemes-e másik külső házat szerezni, vagy egy csomagban ki kell dobni a francba az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!