Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Adatok átvitele 2 laptop között?

Adatok átvitele 2 laptop között?

Figyelt kérdés

Vettem egy új laptopot, és át szeretném másolni a régiről az adataimat az újra.

Milyen kábelt kellene hozzá vennem?

CD v DVD-re nem tudom kiírni!

2011. okt. 30. 09:40
 1/1 2xSü ***** válasza:
100%

Számtalan megoldás van:

Ha van wifi routered, vagy a routereden több LAN port található, akkor ezen keresztül tud a két gép kommunikálni. Az egyik gépen meg kell osztani egy mappát, amit mind a két gép lát. (Az egyik ugye mint mappát, a másik a Hálózat pont alatt látja a másik gépet és annak megosztott mappáit.)

De wifi esetén ha jól tudom lehet csinálni ad hoc wifi kapcsolatot külső eszközök nélkül is. Ilyen irányú tapasztalatom sajnos nincs, de szerintem nem lehet túl bonyolult.

Ha hálózati kábellel akarod összekötni, akkor neked egy un. patch kábelre van szükséged. Régen csináltam ilyet, akkor sem gyakran, így ennek a részleteiről nem igazán tudok nyilatkozni.

Megoldások lehetnek még:

- Bluetooth kapcsolat. (Lassú)

- Interneten található tárhely. (ez is lassú)

- Hordozható merevlemez.

- Pendrive, memóriakártya, vagy bármilyen adattárolásra alkalmas eszköz (MP3 lejátszó, fényképezőgép, mobiltelefon). Ez eszköztől függően lehet gyors, lassú, illetve az eszköz kapacitása és az átköltöztetendő adatok mennyisége függvényében lehet macerás, hiszen lehet, hogy több részletben tudod csak átvinni az adatokat.

2011. okt. 30. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!