AMD RYZEN 5 1600 YD1600BBAEBOX vs. AMD FX-6100 Hexa-Core 3.3GHz AM3+ Processzor. Mitől dupla az egyik ára? Frekire hasonló.
AMD RYZEN 5 1600 YD1600BBAEBOX
vs.
AMD FX-6100 Hexa-Core 3.3GHz AM3+ Processzor
utóbbiból kettő is van. Azt értem, hogy a drágábbak amd4, de a többit (s ezt se) értem, mitől jobb a dupla annyiba kerülő? és miért a bulldozeres példához hasonló kisebb frekijű a drágább?
Itt megláthatod minden részletességben miben mennyivel jobb, összhatásban 100 %-ban jobb mint az FX. Az FX széria nem lett olyan jó, mint most a Ryzenek verhetetlenek ár/érték arányban.
"játékról nem írtam. a ram nem lenne telítve. akkor mi mástól függ? "
Viszont nem mindegy, hogy pontosan milyen memóriák vannak mellette, azoknak milyen a frekvenciája, milyen a késleltetése, dual-channelben működnek-e...
"a fileműveletek sebessége meg eleve az adathordozótól függ nem a processzortól"
Azért a chipset sebessége is elég sokat dönt. Ez oké, hogy közvetlen nem függ a procitól, de maga az alaplapi chipset viszont függ a procitól. Még az ugyanolyan procihoz tartozó chipsetek között is lehet néhány százaléknyi különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!