Jól tudom, hogy egy 120 gigás SSD-n lévő rendszert nem lehet bizonyos tárhelynél nagyobb SSD-re klónozni?
Egy viszonylag régi és Kingston SSDNow V300-on van a rendszerem 2013 óta, amit ezután sem szeretnék újratelepíteni, csak átklónozni egy nagyobb SSD-re, mert a Windows frissítések telepítéséhez szükséges hely felszabadítása is gondot okoz.
Egy 460 gigás M.2 SSD-re próbáltam eddig, de több helyen is olvastam, hogy nem lehetséges.
Mi az, amire sikerülhet egy az egyben átvarázsolnom a rendszert?
Szerintem valamit félreértettél. Kisebb meghajtóról nagyobbra bármikor gond nélkül migrálható a rendszer.
Probléma ott lehet, hogy nem minden alaplap hajlandó M.2 portról bootolni. Meg persze az M.2 port használatával elvesztesz pár SATA portot, de ezt nyilván már akkor is tudtad, amikor ilyen SSD-t vettél.
Az m.2 ssd-re nem lehetett klónozni, mert a szoftver nem tudott vele mit kezdeni sem a nyers, formázatlan állapotában, se leformázva, se meghajtó betűjelet hozzárendelve. Valamint bootolni sem tudtam róla, de nem rendszer meghajtóként tökéletesen funkcionál.
Akkor állításotok szerint egy bármilyen méretű 2,5" SATA SSD-re gond nélkül át tudnám klónozni?
Keletkezne egy 120Gb partíció és egy x mennyiségű nem lefoglalt terület, amit utólag el kell neveznem egy másik meghajtónak, majd átrendezni a partíciók sorrendjét és a szabad területet összevonni a C meghajtóval?
A bármilyen méretű azért legyen legalább 120 GB...de igen.
esetleg nézd meg az alaphoz tartozó fórumokat, hátha más is belefutott a problémádba. Lehet hogy találtak rá megoldást is. (Például BIOS frissítés)
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálkozom egy Kingston A400-al.
Majd kiderül, hogy működik. Elvileg simán fog menni, mert semmi se változik lényegében.
Belépő szinten esetleg ajánlanám a Crucial BX500-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!