Új gépet szeretnék összerakni, segítséget és véleményt szeretnék kérni az alábbi buildről, hogy mennyire jó e?
A célom elsősorban egy egész erős gamer gép összerakása, de streamelésre is szeretném használni. A keret kb. 400-500 ezer Ft.
Az alábbi buildben gondolkodtam egyelőre:
- Intel Core i5-8600k 3.60Ghz 1151 300 box
- GIGABYTE GV-N2060WF2OC-6GD GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 WINDFORCE OC PCIE
- MSI Z370-A Pro
- Gigabyte B700H 700W
- SILICON POWER 120GB Slim S55 SATA3 2,5" SP120GBSS3S55S25 SSD meghajtó (rendszer)
- SILICON POWER 960GB Slim S55 SATA3 2,5" SP960GBSS3S55S25 SSD meghajtó (játékok, stb.)
- RAM 16 GB (2x8)DDR4 3000 Patriot Viper 4 CL16
- Coolermaster masterliquid ML240L RGB
+ gépház
Bármilyen tanácsot elfogadok, mi az amiből más milyet érdemes. Alkalmas e a célra egyáltalán. Hozzátenném, nem vagyok a leghozzáértőbb ember a témában.
Köszönöm a segítséget.
Videokártya nélkül ez nem gamer gép :D
Én amúgy 250/500GB-os SSD-t vennék, meg 1TB HDD-t.
Játékoknál totál mind1, nem kapsz több FPS-t. A betöltési idő rövidebb, de nem annyival mint pl a Windows boot idő, tehát megkérdőjelezheztő a létszüksége. Illetve miért 2.5"? Legyen inkább egy M.2-es, lehet akár M.2 de satás, ha van M.2 foglalat az alaplapon akkor használjuk ki :D
Videokártyából mindenképpen RTX2060/1070Ti vagy valami hasonlót vennék, hisz elég combos procit veszel.
Ram: Nem éppen egy népszerű darabot választottál, de nagy gondod nem lehet vele. Én inkább vennék HyperX Predatort vagy G.Skill Trident Z-t, vagy olcsóbban Aegist.
Táp: Le fogják fikázni az tuti, de szerintem nem olyan rossz. Be quiet pure power 11 jobb lenne azonos áron, de ha ragaszkodsz a Gigabyte-hoz akkor maradjon.
A választott vízhűtés szerintem amolyan "value", le fogja hűteni nyugi, de terhelés alatt hangos lesz. (Sokan írják review-ekben) Viszint ilyen árban csak ilyenek vannak, egy NZXT Kraken akár a duplája is.
Oh tényleg.
De én meg pont azt mondanám hogy legyen az inkább 137-ért mint egy 1070Ti 150fölött.
Bár tény hogy jönnek az RTX OFF kártyák, de hát ki tudja mikor. Várni viszont érdemes lenne rájuk.
Elsősorban gamingre szeretném használni, és streamelésre is, de nem feltétlen ez a fő cél.
Nekem a FULL HD-ban való gamelés teljesen megfelel.
Sajnos 500 fölé nagyon minimálisan tudnék menni.
Ezt a buildet, pedig egy ismerősöm állította össze.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
CoolerMaster Silencio 352
FSP 650W Hydro G
Ryzen 5 2600X
Gigabyte B450M DS3H
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000Mhz
Inno3D RTX 2080 8gb
Samsung 970 EVO 500gb
Toshiba 2TB 7200
Noctua NH-L12
+összeszerelés
pcx.hu - 497.551 Forint
Kalkulátor szerint 2-3% bottleneck van, de ilyen hűtővel B450 lapon annyit bőven tudsz húzni a procin. (Sokkal többet is)
Egyébként annak lenne értelme esetleg, hogy használtan venni 1080ti-t, és a többi része kb. maradna a buildnek, vagy ahhoz már ennél erősebb proci kell stb.?
Konkrétan ezt:
ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING nVidia 11GB
Olyan 195-200-ért találtam használtan 2 év garival.
Vagy egyébként is felesleges ilyen erős kártyát venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!