Üdv. Valaki tud segiteni GPU melegedésben/szabályozásban?
hello Új Asus S15 S530UN tipusú laptopban GPU eléri a 72 fokot belaggol/belassul 5-10fps re még visszahűl 56 fokra utánna megint zökkenőmentes a játék 100+ fps el. Mindegy milyen grafikán van igyis-úgyis eléri a 72 fokot és belassul... (Külső hűtéssel próbálkoztam)
Windows 10 PRO 64 bit
Processzor: i7 8550U 4magos 8M
Ram: 8GB DDR4 2400mhz
Videókártya: Nvidia MX150 2GB
(Intel UHD620)
Valakinek valami tanács? :(
egyet tehetsz, szétszeded a gépet és nagyon minőségi pasztával újrakened, pl valamilyen thermal grizzly pasztával (kryonaut a legjobb tőlük ami nem fém alapú).
Viszont a szétszedéssel bukod a garanciát, szóval okosan. Illetve az Arctic MX-2 MX-4 és társait felejtsd el, mert kb olyan szintű van rajta gyárilag is.
Ezen túlmenően rakd be a fagyasztóba és onnan játssz vele.
Nem játékra termett...vegyél Acer Predator Helios 500-at azt arra találták ki, de ára is van ám. Vagy vegyél egy asztali pc-t negyed annyiért az arra van...
Oké, legyen világos itt.
A laptopok kétféle típusúak:
1: laptopok.
2: Super-Duper-Ultra-drága és nehéz laptopok, más néven játék laptopok.
Ha a pénzed nem elég rá egy helios szintű gépre, akkor vegyél egy számítógépet. Időszak. Hacsak természetesen a laptop nem feltétlenül szükséges a hordozhatósági okok miatt. Még akkor is, ha egy i7-8550U nem fog semmilyen modern játékot futtatni minden tisztességes beállításnál vagy FPS-en. Szinte minden bizonnyal szükség van egy dedikált GPU-ra a laptopokban, melyeket a játékra terveztek, mert a laptop processzorai gyengébbek. Egyébként játékra minimum egy gtx 1060as kellett volna választanod vételkor...
Az a baj, hogy fel van oldva az FPS, nincs limitálva. Kapcsolj V-sync et ha van, ha nincs, akkor külső progival korlátozd.
Mást nem tudsz csinálni, mivel gyárilag van beállítva a visszafojtás bizonyos hőmérséklet felett, és ahogy utánaolvastam, 63°C körül már visszafojt ez a GPU, pedig 100°C-ig abszolút nem kéne baja legyen, csak hát nem erre való..
Ott a pont! :D Most olvasom válaszod.. már magamtól is rájöttem xD Túl magas 100+ FPS miatt melegedett fel Maximalizáltam 60fps re (Asus GPU Tweak II-vel) igy marad 60 fok körül és tartja is az FPS el együtt még jó grafika melett is :)
Azért köszi a válaszod ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!