Új számítógép vásárlás előtt vagyok vélemény?
Processzor: Intel i5 8600k
RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB)
Alaplap: GIGABYTE GA-Z270-Gaming K3
Tápegység: Cooler Master Elite V3 600W
SSD: Samsung 860 EVO 2.5 250GB
Ezeket találtam a legjobbnak ár/érték arányilag persze az alaplap és a tápegység kivételével.
Videokártyát azért nem írtam mert azt megkapom a tesóm gépéből ami egy ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB
Mi a véleményetek róla ? Mi az amit ti lecserélnétek ezek közül persze eddig úgy számoltam kb 185.000 forint lenne a gép.
Persze megértem, hogy intel párti vagy, nagyon elhúzott a vetélytársa mellett az évek során, de most változott a helyzet, sokkal jobb ár-érték arányú az AMD mind videókártyák, mind processzorok terén.
Ez persze bármikor változhat.
De én azt mondom nézz teszteket, olvass utána mindennek és lehet, hogy változni fog a véleményed. Akik nem járnak utána a dolgoknak még mindig ott tartanak hogy az amd melegszik, mikor ez közel sem igaz, illetve iGpu-ban már verik az nvidia egyes dedikált !új! videokártyáit.
2#vagyok
Énis intel párti vagyok de ezt a ziccert énsem hagynám ki ennyi pénzért kiváló amd gépet lehet építeni főleg h megvan a vga hozzá, az intel procik ára most nagyon felment, így ár/érték arányban ryzen 2600 a bajnok. Semmi rábeszélés nincsen, segítséget kértél hát itt van a pénztárcádnak is jobb lehetőség.
Folyamatosan nézegetek teszteket stb
Igen ezt én is észrevettem, hogy eléggé belehúzott az AMD
Maradok annyiban, hogy tovább keresgélek utánuk és majd kiderül melyik nyeri el jobban a tetszésem.
Ha szorzózármentes Intelt akarsz, akkor:
i5-9600K
LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120 (Ha nincs hűtőd.)
GIGABYTE Z390 UD
Corsair Vengeance 550M
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Kingston A1000 240GB M.2 PCIe
Valahogy így kéne kinéznie.
Na ez érdekes amit találtam:
A Ryzen 3 2200g egy 30 ezer forintos processzor, az intergált gpu-ja kb egy gt 1030-al van egy szinten, ami 27 ezer forint. Gyakorlatilag akkor az AMD ingyen ad egy videokártyát a 30 ezres proci mellé, ami még 27-be kerülne neked, ha intel procit választanál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!